Fredag Kl. 11:00 - 03:00

 

SERVERES FRA TIRSDAG D 10/10 2017


Mortens Kro´s 20-års JUBILÆUMS TASTING MENU

(10/11 fylder Mortens Kro 20 år og vi fejrer det i oktober og november med denne efterårsmenu fyldt med minder)

 

Appetizer: Angel on a horseback 

(Fra kogebogen ”Pigernes kulinariske fristelser”, 2000)

 

FORRET 1

Letrøget kammusling serveret med syltede hyldebær samt skummet suppe af muslinger med skærmdild. 

(Fra Nomineringsmiddag Årets Restaurant 2017: Variation over ret, som blev serveret i 2002)

 

FORRET 2

Byg”otto” af korn fra Aurion i Hjørring serveret med sprøde jomfruhummerhaler, spinatpuré, retro-ost fra Sønderhaven Gårdmejeri, flager af kål samt hummersauce.

(Mortens Kro klassiker fra tiden i Mølleå, lavet første gang i 2008)

 

FORRET 3

Tatar af Wagyu fra Nibe i tynde skiver, pyntet med syltede tyttebær, ægte kaviar på sprødt kyllingeskind, konfiteret æggeblomme med peber og citron samt syltede løg og brøndkarse.

(Årstidsbestemt variation over ret serveret til Nomineringsmiddag Årets Restaurant 2017)

 

FORRET 4/HOVEDRET 1

Skindstegt slethvar med kompot af kvæder og hyben, serveret med karry-/abrikos-sauce, friteret blå kartoffel, grønne urter og puré af bagt peber.

(Delvist fra første kogebog ”Forførende Weekendmad for 2”, 1997 – serveret på Mortens Kro i 1997)

 

HOVEDRET 2

Stegt dansk kalvemørbrad marineret i basilikum, serveret med bagt aubergine, tørret tomat, jordskokpuré og chips samt basilikum mousseline sauce og kraftig kalve-glace.

(Simpelt men godt - en Mortens Kro klassiker fra årene i Algade og Mølleå,

serveret første gang i 2002 og lavet i kogebogen ”Sensuelle stunder” fra 2002)

 

OSTE

Aftenens udvalg af franske ostespecialiteter fra Philippe Olivier Fromagerie i Boulogne-sur-Mer, præsenteret ved bordet, mange forskellige oste serveret med oliven,

kompot af hyben og hjemmebagt frugtbrød

(Første gang vi serverede oste fra Phillipe Olivier, var i Algadetiden siden 1998 – og det gør vi stadig med et stort smil)

 

TASTING DESSERT ved konditor Fabian Chevreuil

Pre: Syltede pærer, kvæder og æbler kompresseret i cider, gratineret med vanilje sabayonne sauce.

(Variation over dessert lavet i kogebog fra 1997)

 

”Årets Kok 1996”-dessertkage i en remake af vores franske konditor Fabian Chevreuil: 

Makron, Valrhona chokolade, marengs, puré af hindbær, hindbærsorbet

(Serveret i flere varianter, særligt i 1997)

 

TASTING MENU

4 retter: 648 kr. / 5 retter: 748 kr. / 6 retter: 848 kr. / 7 retter: 898 kr. 
A la carte: Forretter: 178 kr. Hovedretter: 278 kr.  Dessert/oste: 138 kr.
3 retter (forret-hovedret-dessert): 594 kr.  

 

 

JUBILÆUMSPAKKE

Champagne Moët & Chandon Vintage til velkomst og appetizer. Tasting menu og tilhørende vinmenu samt Nespresso gourmet kaffe/ Nigiro the med konditorens 3 slags hjemmelavede sødt.
4 retter: 1298 kr. / 5 retter: 1498 kr. /6 retter: 1698 kr. / 7 retter: 1898 kr.

(Opgrader til de luxe vinmenu ved samme menu til alle og minimum 4 personer: Tillæg pr. kuvert 200 kr.)

 

 TILHØRENDE KLASSISK MORTENS KRO VINMENU: Pr. glas 118 kr. Vinmenu til 3 retter: 354 kr. / 4 retter: 472 kr. / 5 retter: 590 kr. / 6 retter: 698 kr. / 7 retter: 798 kr.

VINMENU DE LUXE

Opgradér din vinmenu (for minimum 4 kuverter med samme menu): Vinmenu de luxe til 4 retter: 698 kr. / 5 retter: 798 kr. / 6 retter: 898 kr. / 7 retter: 998 kr. Klassiske store vine.

 

SIGNATUR-RETTER

HUMMERSALAT: Salat af 1/2 friskkogt hummer rørt ved bordet, hjemmelavet tomatpuré, dild, avokado, bagt tomat, granatæble, mayonnaise, urter og små salater. 298 kr.

 KROENS HJEMMERØGEDE LAKS: Trancheret ved bordet og serveret med spinat a la creme med dild, sursød hybenkompot samt toast. 178 kr.

INDBAGT OKSEMØRBRAD: Indbagt dansk oksemørbrad med kalvesoufflé med timian, trancheret ved bordet og serveret med efterårsgrønsager, hjemmelavet bearnaisesauce og morkel sauce samt hjemmelavede pommes frites. (Stegetid 20-30 min.). Pr. kuvert: 298 kr. (minimum 2 kuverter).

 

LOKAL WAGYU STEAK af 200 g Wagyu filet fra Nibe, serveret med årstidens grønt og sauce bearnaise samt hjemmelavet pommes frites. 698 kr. (så længe lager haves; serveres kun rødt, let stegt).

 

TATAR af Wagyu fra Nibe, rørt ved bordet og serveret med syltet agurk, kapers, persille og dijonsennep, pyntet med ægte kaviar, marinerede salater og sprøde pommes frites. 198 kr.

 

BAKED ALASKA – makronbund med Valrhona-chokoladeis, hindbærpure, ferskensorbet og italiensk marengs flamberet ved bordet med ferskenlikør. 148 kr.

 

 

HVERDAGS MENU
 Mandag-torsdag fra kl. 17.30 

Jordskoksuppe serveret med plukket krydret gris – jordskokchips og basilikumpuré.

Hane i vin - Coq au vin - med urter, små løg og timian i fyldig rødvinssauce serveret med kartoffelpuré.

Lun chokoladefondant med blødende kerne serveret med appelsin-/abrikos-iscreme og krystalliseret chokolade.
Forret: 128 kr. Hovedret: 178 kr. Dessert: 68 kr. 
2 retter: 298 kr. 3 retter: 348 kr.