Mandag Kl. 17:30 - 01:00

Flot artikel og billeder fra MPAX magasinet fra Colorline se artikel her 

FORÅRSMENUKORT APRIL-MAJ til og med 27 Maj ( menu fra 29 maj nedenfor denne menu)

TASTING MENU 

Forret 1 Ærtesuppe med persille, knuste nye kartofler pocheret i smør, letrøget kammusling, baconstøv, ærteskud og sprødt kyllingeskind.

 

Forret 2 Crème brûlée af hvide asparges serveret med panko-panerede sprøde jomfruhummerhaler, dildolie, flager af asparges og blomkål samt skovsyre.

 

Forret 3 Kalvetatar i tynde skiver serveret med pocheret æggeblomme med peber og citron, stenbiderrogn, karse, sennepssyltede beder og limfjordsøsters vinaigre.

 

Forret 4 / Hovedret 1

Dampet skærissingfilet serveret på dampede hvide asparges med håndpillede rejer, peberrodssauce skilt med purløgsolie samt grønne skud og urter.

 

Hovedret 2 Langtidsstegt dansk oksefilet stegt med marv, timian og champignons: Skåret ved bordet, serveret med morkelsauce og forårsgrønt.

 

Oste fra vogn Ostespecialiteter fra Philippe Olivier Fromagerie i Boulogne-sur-Mer, præsenteret ved bordet – mange forskellige oste, serveret med Fabians frugtbrød og radiser i “jord”.

 

Gourmetdessert

Syrlig candyfloss.

Rabarberpuré, rabarbersorbet, rabarberiscreme, signatur chokolade, syltede rabarber, pistache sponge cake, krystalliseret hvid chokolade, marengskys og små blade.

 

TASTING MENU

4 retter: 648 kr. / 5 retter: 748 kr. / 6 retter: 798 kr. / 7 retter: 848 kr.A la carte: Forretter: 168 kr. Hovedret: 258 kr.  Dessert/ost: 128 kr. (3 retter: 554 kr.)

TILHØRENDE KLASSISK MORTENS KRO VINMENU: Pr. glas 118 kr.Vinmenu til 3 retter: 354 kr. / 4 retter: 472 kr. / 5 retter: 590 kr. / 6 retter: 698 kr. / 7 retter: 798 kr.

VINMENU DE LUXE

Opgradér din vinmenu (for minimum 4 kuverter med samme menu):

Vinmenu de luxe til 4 retter: 698 kr. / 5 retter: 798 kr. / 6 retter: 898 kr. / 7 retter: 998 kr.

Klassiske store vine.

 

NYDELSESPAKKE

Champagne Moët & Chandon til velkomst. Tasting menu og tilhørende vinmenu samt Nespresso gourmet kaffe/ Nigiro the med konditorens hjemmelavede sødt.4 retter: 1298 kr. / 5 retter: 1498 kr. /6 retter: 1548 kr. / 7 retter: 1698 kr.

SIGNATURETTER HUMMERSALAT: Salat af 1/2 friskkogt hummer rørt ved bordet, hjemmelavet tomatpuré, dild, agurk, bagt tomat, mayonnaise, urter og små salater. 298 kr.

SIGNATUR RET ASPARGES: 8 tykke hvide asparges serveret med håndpillede rejer samt klassisk sauce mousseline og forårets grønne blade. Ristet brød.198 kr.

SIGNATUR RET PLATEAU FRUITS DE MER

Hummer- og skaldyrsfad med frisk hummer, jomfruhummer bagt med basilikum, friske østers på is, grillet kammusling og hvidvinsdampet blåmusling. Serveret med citron, rørt crème fraiche, basilikum-mayonnaise, rødløgs-vinaigre, tomatiseret mayonnaise, toast og sprøde salater. Pr. kuvert: 398 kr. (min. 2 kuverter).

 

SIGNATUR RET THY LAMMERYG

Carré af lammeryg stegt med rosmarin, trancheret ved bordet og serveret med kompot af rabarber, persilleolie, lammeskysauce og forårsgrønt.

(Minimum 2 kuverter; beregn op til 45 minutters tilberedningstid). Pr. kuvert 348 kr.

 

SIGNATUR RET INDBAGT OKSEMØRBRAD

Oksemørbrad i butterdej med timian og urter, trancheret ved bordet og serveret med kraftig glace med madeira samt legeret sauce med frisk estragon, hjemmelavede pommes frites og forårsgrønt.

(Minimum 2 kuverter; tilberedningstid ca. 45 minutter; vi anbefaler forret til ventetiden). Pr. kuvert 348 kr.

 

KONDITOR SIGNATUR RET FRANSKE PROFITEROLES

Konditor Fabian Chevreuils vandbakkelser med karamel-iscreme og chokolade.

168 kr.

 

HVERDAGSMENU

(Serveres mandag til torsdag fra kl. 17.30)

Kroens hjemmerøgede laks, serveret med forårssalater, ”rævesauce”, rugbrødschips og radiser.

 

Kylling Danoise: Unghanelår fyldt med persille, serveret med syltede agurker, rabarberkompot, stegeskysauce med persille og kartoffelpuré.

 

Konditor Fabians rabarbertærte med vaniljeiscreme.

 

2 retter: 298 kr. / 3 retter: 348 kr.

 

SOMMERMENUKORT fra 29/5 til og med 8/7 2017

 

Forret 1: Suppe af hvide asparges serveret med stegte hvide asparges, friskpillede rejer, tynde flager af hjemmevarmrøget ørred fra Himmerland, pocheret æggeblomme og små grønne urter.

 

Forret 2: Bygkorns“otto” af korn fra Aurion i Hjørring med retro-ost fra Sønderhaven gårdmejeri, spinat, bagt tomat, sprøde Læsø-jomfruhummerhaler og cremet hummersauce.

 

Forret 3: Tatar af nordjysk urokse fra Svinkløv i tynde skiver, serveret med vild brøndkarse, salturt, friterede kapers og ringe af sommerløg, sennepssyltede små beder og limfjordsøsters vinaigre.

 

Forret 4/Hovedret 1:  Stegt havkatfilet serveret på puré af grønne ærter, ærteskud, sprødt kyllingeskind, ægte kaviar, sauce nage af blåmuslinger fra Limfjorden og grønne urter.

 

Hovedret 2: Dansk sommerbuk fra Lindenborg marineret med granskud, enebær og olivenolie, serveret på puré af rabarber med sommerbønner, nye gulerødder, cremet vildtskysauce med morkler, nye danske kartofler med koldt smør og friskhakket persille.

 

Oste: Aftenens udvalg af franske ostespecialiteter fra Philippe Olivier Fromagerie i Boulogne-sur-Mer, præsenteret på ostevogn ved bordet: mange forskellige oste serveret med hjemmebagt nødde- og frugtbrød og radiser i “jord”.

 

Gourmetdessert:

Pre/ Fyldte jordbær i syrlig candyfloss.

 Vanilje panna cotta, hyldeblomstsorbet med bergamotte, sorbet af friske danske jordbær, friske jordbær, rabarberpuré, skovsyre, marengs, chokolade og hvid chokoladesauce.

 

TASTING MENU

4 retter: 648 kr. / 5 retter: 748 kr. / 6 retter: 798 kr. / 7 retter: 848 kr. 
A la carte: Forretter: 168 kr. Hovedret: 258 kr.  Dessert/ost: 128 kr. (3 retter: 554 kr.)

TILHØRENDE KLASSISK MORTENS KRO VINMENU
Pr. glas 118 kr. Vinmenu til 3 retter: 354 kr. / 4 retter: 472 kr. / 5 retter: 590 kr. / 6 retter: 698 kr. / 7 retter: 798 kr.   

VINMENU DE LUXE
Opgradér din vinmenu (for minimum 4 kuverter med samme menu):
Vinmenu de luxe til 4 retter: 698 kr. / 5 retter: 798 kr. / 6 retter: 898 kr. / 7 retter: 998 kr. 
Klassiske store vine.

NYDELSESPAKKE 
Champagne Moët & Chandon til velkomst. Tasting menu og tilhørende vinmenu samt Nespresso gourmet kaffe/ Nigiro the med konditorens hjemmelavede sødt.
4 retter: 1298 kr. / 5 retter: 1498 kr. /6 retter: 1598 kr. / 7 retter: 1698 kr.

SIGNATUR-RETTER

HUMMERSALAT: 
Salat af 1/2 friskkogt hummer rørt ved bordet, hjemmelavet tomatpuré, dild, agurk, bagt tomat, mayonnaise, urter og små salater. 298 kr.

 KROENS HJEMMERØGEDE LAKS: Trancheret ved bordet og serveret med sommersalat med grønne blade, agurk, friterede kapers og asparges i senneps-vinaigre samt toast. 178 kr.

 PLATEAU FRUITS DE MER: Hummer- og skaldyrsfad med frisk hummer, jomfruhummer bagt med basilikum, friske østers på is, grillet kammusling og hvidvinsdampet blåmusling. Serveret med citron, rørt crème fraiche, basilikum-mayonnaise, rødløgs-vinaigre, tomatiseret mayonnaise, toast og sprøde salater. 
Pr. kuvert: 398 kr. (min. 2 kuverter).

INDBAGT OKSEMØRBRAD: Indbagt dansk oksemørbrad med svampe og timian, trancheret ved bordet og serveret med sommergrønsager, hjemmelavet bearnaisesauce og morkelsauce samt hjemmelavede pommes frites. Min. 2 kuverter af samme stykke kød (stegetid 20-30 min.).
Pr. kuvert: 298 kr. (min. 2 kuverter).

PIGHVAR: Pocheret på benet, fileteret ved bordet og serveret med stegte hvide asparges, friskpillede rejer, klassisk sauce mousseline, bouquet af krydderurter, sauteret spinat og nye kartofler med koldt smør og friskhakket persille. 398 kr.

MILLEFEUILLE med vaniljecreme, flødeskum og friske danske jordbær, serveret med jordbærsorbet og puré.  98 kr.
  

SOMMERMENU fra kl. 17.30 (serveres i ude restaurant alle dage undtaget søndag)

(i dårligt vejr og det ikke er vejr til at sidde ude serveres denne menu også i krostuen til højre for indgangen)

Kroens gravad laks med dild, enebær og fennikel, serveret med sennepssauce og hjemmebagt, biodynamisk brød.

Dampede limfjordsmuslinger i hvidvin med urter, fløde og krydderurter.

Grillet oksesteak (200 g) serveret med hjemmelavet béarnaise, pommes frites,

blandet sommersalat med grønsager, timian og bagt tomat.

Millefeuille med vaniljecreme, flødeskum og danske jordbær.

 

Forret: 112 kr. Hovedret: 178 kr. Dessert: 68 kr.

2 retter: 298 kr. 3 retter: 348 kr. 4 retter: 398 kr.

 

FERIE LUKKET fra 10-22 JULI

 

RESTAURANT MORTENS ”KRO”