Fredag Kl. 11:00 - 03:00

NOVEMBER/DECEMBER TASTING MENU FRA DEN 15/11

Lukket 24-26/12

fra den

 

Appetizer: Røget kammusling med mandelmælk, blomkål og kaviar.

 

FORRET 1

Saltet, letrøget torskefilet serveret med løjrom og tørrede sommerblomster, selleri ravioli med retro ost fra Sønderhaven Gårdmejeri samt muslinger og skummende muslingesuppe.

 

FORRET 2

Byg”otto” af korn fra Aurion i Hjørring, vendt med bagt aubergine og basilikum, sprøde Læsø-jomfruhummerhaler,  tørret tomat, små spinatblade og cremet hummersauce.

 

FORRET 3

Tatar i skiver af dådyr fra Sistrup Mølle i Farsø, anrettet med syltede tyttebær, konfiteret æggeblomme, friterede kapers, syltede beder og små løg, grønne blade samt valnødde-vinaigre.

 

FORRET 4/HOVEDRET 1

Stegt havkatfilet serveret med kompot af hyben og kvæde,  tørret vantrèche, friteret blå kartoffel og tørret æble samt æble beurre blanc og grønkålsolie.

 

HOVEDRET 2

Helstegt kalvemørbrad marineret i puré af tørrede svampe fra skoven, serveret med rødbedebånd med pesto af persille og marv, puré af jordskokker, rodfrugtchips samt morkelsauce og kraftig portvinsglace.

 

OSTE

Aftenens udvalg af franske ostespecialiteter fra vores osteleverandør siden 1998, Philippe Olivier Fromagerie i Boulogne-sur-Mer, en 4. generations ostehandel, der modner og udvikler særlige specialiteter fra mange små producenter i hele Frankrig. Præsenteres ved bordet fra ostevogn. Mange forskellige oste serveret med oliven, hjemmebagt frugtbrød og kvædekompot.

 

DESSERT VED KONDITOR FABIAN CHEVREUIL

Dessert appetizer: Miniature citrontærte, brændt ved bordet.

 

Dessert hovedret: Valrhona chokolade ”snebold” fyldt med valrhona chokolade mousse, mandarin marmelade og grønæblesorbet, anrettet på vanilje- panna cotta og  chokoladegrene i snelandskab.

 

TASTING MENU

4 retter: 648 kr. / 5 retter: 748 kr. / 6 retter: 848 kr. / 7 retter: 898 kr. 
A la carte: Forretter: 178 kr. Hovedretter: 278 kr.  Dessert/oste: 138 kr.
3 retter (forret-hovedret-dessert): 594 kr.

 

JUBILÆUMSPAKKE

Champagne Moët & Chandon Vintage 2008 til velkomst og appetizer. Jubilæumsmenu og tilhørende vinmenu med vine fra producenter, som vi gennem årene har haft en særlig kærlighed til. Nespresso gourmet kaffe/ Nigiro the med konditorens tre slags hjemmelavet sødt.
4 retter: 1298 kr. / 5 retter: 1498 kr. /6 retter: 1698 kr. / 7 retter: 1898 kr.

Tillæg for opgrade til de luxe vinmenu: + 400 kr. pr person.

 

 

 

TILHØRENDE KLASSISK MORTENS KRO VINMENU: Pr. glas 118 kr. Vinmenu til 3 retter: 354 kr. / 4 retter: 472 kr. / 5 retter: 590 kr. / 6 retter: 698 kr. / 7 retter: 798 kr.

 

VINMENU DE LUXE

Opgradér din vinmenu (for minimum 4 kuverter med samme menu): Vinmenu de luxe til 4 retter: 698 kr. / 5 retter: 798 kr. / 6 retter: 898 kr. / 7 retter: 998 kr. Klassiske store vine.

 

SIGNATUR-RETTER

HUMMERSALAT: 
Salat af 1/2 friskkogt hummer rørt ved bordet, hjemmelavet tomatpuré, dild, avokado, bagt tomat, granatæble, mayonnaise, urter og små salater. 298 kr.

 KROENS HJEMMERØGEDE LAKS: Trancheret ved bordet og serveret med spinat a la creme med dild, sursød hybenkompot samt toast. 178 kr.

BRAISERET KALVESKANK

Braiseret kalveskank (udskåret ved bordet) med urter, timian og tomat, serveret med kraftig skysauce fra tilberedningen og kartoffelpuré med trøffel.

Tilberedningstid ca. 45 minutter; vi anbefaler, at der vælges forret til denne ret. Minimum 2 kuverter. Pr. kuvert 298 kr.

 

CHATEAUBRIAND

Helstegt oksemørbrad (udskåret ved bordet) med timian og urter, serveret med to saucer - hjemmelavet bearnaise samt vores klassiske rødvinsglace med timian - hjemmelavede store pommes frites samt vintergrønsager. Tilberedningstid ca. 40 minutter; vi anbefaler forret til ventetiden). Pr. kuvert 298 kr. (min 2 kuverter)

 

BAKED ALASKA

Makronbund med Valhrona chokoladeis samt passionsfrugtsorbet beklædt med marengs og bagt/flamberet ved bordet med vodka og passionsfrugtlikør. Hertil hindbærpuré. 168 kr.

 

HVERDAGSMENU
 Mandag-torsdag fra kl. 17.30

Salat af saltbagte rødbeder og syltede æbler med stykker af vores egen hjemmerøgede laks, dild, citron, pisket cremefraiche og frisk peberrod.

Sprængt braiseret andelår, serveret med glaseret rødkål kogt i hyldebærsaft, puré af græskar og søde kartofler samt andeskysauce.

Konditor Fabian Chevreuils svesketærte serveret med signatur chokolade og hvid chokoladeis.
2 retter: 298 kr. 3 retter: 348 kr.