NOVEMBER OG DECEMBER MENU

Tirsdag til lørdag fra kl 17.00

Luket 24-27/12

 

 

FORRET 1

Hjemmerøget færøsk laksefilet marineret med dildfrø, serveret med

konfiteret selleri, rosenkål, og porre a´ la creme og stykker af

fersk kammusling, varm anislikør og tørrede sommerblomster.

 

FORRET 2

Grov Jordskokke creme serveret med sprøde jomfruhummerhaler,

ristede saltede mandler, plukket dild, hummer glace med tomat,

tørret tomat og grønne urter i ostesmør.

 

FORRET 3

Tynde skiver af nordjysk okse med strimler af konfiteret and,

flager af gåseleverterrin, frisk revet trøffel, marinerede bøgehatte,

pure af hyben, samt ristede valnødder.

 

FORRET 4/HOVEDRET 1

Skindstegt Pighvarfilet serveret med glaserede perleløg og champignons,

sauce på brunede Pighvarben kogt med rødvin og portvin, pisket med smør.

 

HOVEDRET 2

Dyreryg fra Thy national park, vendt i trompet svampe serveret med

syltede tyttebær,kompot af kvæder og vildtskysauce med peber.

 

OSTE

Aftenens udvalg af franske ostespecialiteter fra Philippe Olivier Fromagerie

i Boulogne sur mer. Præsenteret ved bordet, mange forskellige oste,

serveres med Fabiens hjemmebagte frugt og nøddebrød samt

syltede svesker i cognac.  

 

TASTING DESSERT i 2 serveringer ved konditor Fabian Chevreuil

Julemagnum - Hjemmelavet mini magnum med Marcipaniscreme,

dyppet i Valrhona chokolade og pyntet med tørret kirsebær og guld.

 

Valrhona Nougat delice med bund af marcipan serveret med tørrede rom,

syltede kirsebær, flydende chokolade pyntet med guld og krystalliseret

hvid chokolade og kirsebær sorbet.

 

Chef: Morten Nielsen

Køkkenchef: Thanh Mølgaard

Konditor: Fabien Chevreuil

 

 

TASTING MENU

4 retter: 698 kr. / 5 retter: 798 kr. / 6 retter: 898 kr. / 7 retter: 998 kr.
A la carte: Forretter: 198 kr. Hovedret: 298 kr. Dessert/ost: 158 kr.

 

LEV LIVET PAKKE 
Champagne Veuve Clicquot Rose Brut til velkomst.

Tasting menu og tilhørende vinmenu samt Nespresso gourmet kaffe/ Nigiro the

med konditorens hjemmelavede sødt.
4 retter: 1298 kr. / 5 retter: 1498 kr. / 6 retter: 1698 kr. / 7 retter: 1898 kr.

Tillæg for deluxe vinmenu + 300

 

TILHØRENDE KLASSISK MORTENS KRO VINMENU
Pr. glas 138 kr. / 4 retter: 498 kr. / 5 retter: 598 kr. / 6 retter: 698 kr. / 7 retter: 798 kr.

VINMENU DE LUXE
Opgradér din vinmenu (for minimum 4 kuverter med samme menu):
Vinmenu de luxe til 4 retter: 798 kr. / 5 retter: 898 kr. / 6 retter: 998 kr. / 7 retter: 1098 kr. Klassiske store vine.

 

SIGNATURRETTER

 

 

HUMMERSALAT

Salat af 1/2 friskkogt hummer rørt ved bordet med avokado,

små, bagte tomater, basilikumpure, tomatpure, blåbær og

granatæble, plukkede urter og små salater.

398 kr.

Tilkøb 30 gram White Sturgeon kaviar 398,-

KROENS HJEMMERØGEDE LAKS

Trancheret ved bordet og serveret med spinat a la creme

med dild, sød sennepssauce samt toast.

198 kr.


STEGT OKSEKOTELET

af krogmodnet oksehøjreb stegt med timian og skalotteløg,

trancheret ved bordet og serveret med grøntsager, hjemmelavet bearnaisesauce, rødvins sauce med timian samt kroens

hjemmelavede pommes frites.

Min. 2 kuverter af samme stykke kød (stegetid 30-40 min.).

Pr. kuvert 398 kr.

 

FRANSK CANETTE AND

1500 gram stegt på ben med timian og

syrlige æbler serveret med Andeskysauce, glaseret rødkål

samt pure af kvæder samt små kartoffel chips.

Min. 2 kuverter (stegetid ca. 45 minutter).

Pr. kuvert 398 kr.

 

BAKED ALASKA

Makronbund lagt sammen med Valrhona chokoladeiscreme

og sorbet af kirsebær. Marengs brændt og flamberet

med kirsebær brændevin.

168,-

 

Chef: Morten Nielsen

Køkkenchef: Thanh Mølgaard

Konditor: Fabien Chevreuil

 

 

 

MORTENS "SIGNATURER"

 

 

 

Mortens SIGNATURER er en ny oplevelse på Mortens Kro. Morten byder velkommen til

en eksklusiv aften, med udsøgte råvarer tilberedt og anrettet ved jeres bord/ Chef´s table.

Morten selv, tilbereder en luksus menu for jer, med restaurantens signatur retter inkl.

Den eksklusive Canard a la presse.

Håndsmedet Andepresse i messing fra Franske Louis Talleier, der siden 1887, har smedet

og hånd fremstillet forme og udstyr til den fransk gastronomis´, ypperste restauranter.

Bestilles minimum 48 timer i forvejen, serveres kun for 2-4 personer pr. aften,

Tirsdag til torsdag frem til jul. Link til forudbetaling fremsendes ved booking.

Kan ikke bookes online eller pr. telefon. Bookinger modtages på karina@mortenskro.dk

 

MENU

30 gram White Sturgeon kaviar med friskbagt blinis, creme fraiche 48%

fra Naturmælk samt filet royal af hjemmerøget laks.

 

Salat af frisk kogt hummer flækket

og rørt ved bordet.

Basilikum, tomat samt toast.

 

Canard a la presse.

Stegt landand trancheret ved bordet. Skroget presses og laves til sauce

med cognac. Anden serveres med

pure af kvæder, samt glaseret rødkål.

 

Ostevogn med stort udvalg af franske oste, fra vores osteleverandør Phillipe Olivier

i Bourlognie Sur meer. Inkl. Mont Dór ost med toast og frisk revet trøffel.

 

Baked Alaska. Makronbund lagt sammen med Valrhona chokoladeiscreme og sorbet af kirsebær. Brændt og flamberet med kirsebær brændevin.

 

Konditorens petit four med Nespresso Origins kaffe eller Nigiro The. Mortens Hjemmelavede skovbrombær rom samt lille julegave.

 

 

MORTENS SIGNATURER LIGHT

inkl. Champagne og vinemneu fra vores klassike vinmenu

Pris pr person 2498,-

 

MORTENS SIGNATURER DE LUXE

Inkl. Dom Perignon champagne vintage og udsøgte vine

fra vores ”Kældermester vinsamling”,

valgt og tilpasset jeres smag.

Pris pr. person 3998,-.

Pris ved 3-4 kuverter 3198,-

 

MORTENS SIGNATURER DE LUXE MED SUITE

Inkl. Overnatning i suite på 2 sal.

Fri Parkering, og kokkens frisklavet

morgenmad serveret privat i suite.

Pris pr. person 5198,-.

 

 

 

Ændring af Julen 2020 på Mortens Kro

 

Som en konsekvens af Covid-19 udviklingen i Danmark har vi valgt at aflyse vores juleshows i år, I er naturligvis stadig velkommen til middag og god stemning i restauranten. Grundet kl. 22.00 lukke reglen i perioden, anbefaler vi ankomst mellem kl. 17 og 18. Vi er pålagt at alle gæster skal forlade restauranten senest kl 22.

Indtil slutningen af november er Maks. antal personer pr. bord 10 personer. Vi håber at denne restriktion, fra regeringens side, udvides inden vi går ind i december.

 

Vi lader i 2020 gastronomien være attraktionen, krydret med professionel betjening, lækker musik, god plads og store borde, i et sikkert og trygt miljø.

Se vores aktuelle menukort på hjemmesiden. https://mortenskro.dk/menukort

   

Vi har flyttet årets juleunderholdnings Melodi Grand Prix show med GRY til Julen 2021, hvor vi starter fredag D. 19/11 2021 og slutter lørdag den 18/12 2021.

 

Den virtuelle julefrokost

Til jer der helt har aflyst, at mødes til juelfest i år, anbefaler vi en virtuel julefrokost. I kan bestille Take Away hos os, som jeres personale så kan hente og tage med hjem, til dem selv og måske deres ledsager og her kan I mødes på skærmen.

 

Vi tilbyder hver fredag og lørdag en udsøgt 3 retter Take Away menu med 3 kolde anretninger for kun 338,- samt 4 retter 398,- alt pakkes portionsanretter og med Kroens hjemmebagt brød og smør fra Aabybro. Https://mortenskro.dk/take-away

 

Julegave ideén

I denne tid, hvor vi ikke har mulighed for at komme så meget ud, så er det en ekstra stor glæde at modtaget et gavekort til en skøn oplevelse. På Mortens Kro kan du købe gavekort både til en bestemt oplevelse samt på et valgfrit beløb. Vi sender også gerne gavekortet til dig. Vi tilbyder gratis fragt på alle gavekort over 500,-, bestilt i perioden 1/11 til 31/12 2020.

Se vores gavekort her https://mortenskro.dk/gavekort Eller kontakt karina@mortenskro.dk