"mens Mortens Kro for femte gang i træk kunne bryste sig af seks gafler. Den evigt stabile frokost, selskabs- og gourmetrestaurant imponerer til stadighed med et niveau, der med snart 25 år på bagen er enestående for ikke bare nordjysk men dansk gastronomi." Nordjyske Januar 2020 oversigt over årets anmeldelser af restauranter i Nordjylland.

 

 

 

SOMMER TASTING MENU JULI/AUGUST fra den 20/7 serveres tirsdag til lørdag fra kl 17.30

 

FORRET 1: Skiver af røget kammusling,white sturgeon caviar, aubergine tatar serveret med skummede suppe af limfjords muslinger og løgblomst.

 

FORRET 2: Tørrede sommer tomater -med creme fraiche 50% fra Naturmælk- grillede jomfruhummer haler, basilikum pure og sprøde risnuddler.

 

FORRET 3: Tatar af nordjysk okse i tynde skiver, serveret med brombær, konfiteret æggeblomme krydret med citron, vild brøndkarse. Garneret med tørret gåselever, sommer trøffel og hjemmelavet brombærrom.

 

FORRET 4/ HOVEDRET 1: Pandestegt Slethvar filet serveret med Blomkål ”otto” skærmdild, blanquette sauce med østers og juice af persille, knust sprød gris og saltede mandler.

 

HOVEDRET 2: Sprængt fersk landand trancheret ved bordet, serveret med pure af grønne ærter, sommergrønsager, sommerblomster, cremet peberrodssauce og nye Vildmose kartofler med dild og smør.

 

OSTE: Aftenens udvalg af franske ostespecialiteter fra Philippe Olivier Fromagerie i Boulogne-sur-Mer, præsenteret ved bordet: 6 forskellige oste serveret med frugtbrød samt kompot af sennepssyltede blommer.

 

TASTING DESSERT - I 2 serveringer.

Mormors´fløderand med Thise øko fløde, vanilje samt friske hindbær med hindbær guf.

 

Hvid valrhona chokolade sky tilsmagt med rom og fyldt med kirsebær grenache.

Serveret med signatur chokolade, kirsebær støv og sommer blomster og rød skovsyre.

 

 

Chef: Morten Nielsen

Køkkenchef: Thanh Mølgaard

Konditor: Fabien Chevreuil

 

TASTING MENU

4 retter: 648 kr. / 5 retter: 748kr. / 6 retter: 798 kr. / 7 retter: 848 kr.

A la carte: Forretter: 198 kr. Hovedret: 298 kr. Dessert/ost: 168 kr.

 

LEV LIVET PAKKE

Champagne Veuve Clicquot Vintage 2008 til velkomst.

Tasting/Vegetar menu med tilhørende vinmenu

Nespresso gourmet kaffe/ Nigiro the med konditorens hjemmelavet sødt.

 

4 retter: 1298,- / 5 retter: 1498,- / 6 retter: 1698,- / 7 retter: 1898,-

Tillæg for opgradering til deluxe vinmenu,

(Minimum 4 kuverter samme retter til alle 400,- + 100 kr. pr. ekstra ret ud over 4.)

 

 

SIGNATUR-RETTER

 

HUMMERSALAT: Salat af 1/2 friskkogt hummer rørt ved bordet, hjemmelavet tomatpuré, basilikumpure, avokado, agurk, bagt tomat, mayonnaise, urter og små salater serveret med toast. 398 kr.

 

KROENS HJEMMERØGEDE LAKS: Trancheret ved bordet og serveret med aubergine tatar med basilikum, små salater og urter, samt sennepsdressing og toast. 198 kr.

 

PLATEAU FRUITS DE MER: Hummer- og skaldyrsfad med frisk ½ hummer, 3 jomfruhummer bagt med basilikum, 2 friske østers på is, 2 grillet kammusling, 2 krabbeklør og hvidvinsdampet blåmusling. Serveret med citron, rørt crème fraiche, basilikum-mayonnaise, rødløgs-vinaigre, tomatiseret mayonnaise, toast og sprøde salater. Pr. kuvert: 698 kr. (servres kun til min. 2 kuverter).

30 G WHITE STURGEON CAVIAR – 498,- passer fint til 2 kuverter- som lidt ekstra lækkert til alle fiske/skaldyrs retterne ovenfor.

 

HELSTEGT OKSEKOTELET stegt med løg og timian- trancheret ved bordet – serveret med hjemmelavet bearnaise samt rødvins glace. Nye kartofler og sommer grønt. Laves kun til minimum 2 kuverter- pris pr kuvert 398,- forvent op til 45 minutters produktionstid.

 

SIGNATUR DESSERT

Hindbær tærte med vanilje creme , friske hindbær – brændt med marengs ved bordet- serveret med hindbær sorbet og Valrhona signatur chokolade flager. 168,-

 

 

 

 

 

VEGETAR MENU SOMMER

 

FORRET 1

Kompot af bagt aubergine, tomat og løg, serveres med basilikum pisket

Øko creme fraiche 48% fra Arla, med friteret ris nudler drysses med

basilikum støv, pyntet med små blomster og estragon.  

 

FORRET 2

Brombær i salat med frisee, mizuna, brøndkarse og krydderurter.

Konfiteret æggeblomme med brød krumme, olie-eddike dressing af

sød sennep honning og øko rapsolie.

 

FORRET 3

Kompresset melon, krydres med Maldon salt og sichuan peber

serveres med citrongele, citronmayonnaise, små urter af kørvel,

skovsyre, tallerkensmækkere, tørrede blomster og frisk sommer trøffel.

 

FORRET 4

"Blomkålsris" i ostesauce, serveres med rugmels stegt tofu, knuste

mandler, persille juice og pyntet med skærmdild, dild, og bronzefennikel.

 

HOVEDRET

Stegt "vegetar bøf" på kidney bønner, peberfrugt, havregryn og boghvedemel

serveres med ærtepuré grillede mini squash, springløg og minigulerødder,

pyntet med skovsyre og ærtespirer med cremet peberrod sauce.

 

OSTE: Aftenens udvalg af franske ostespecialiteter fra Philippe Olivier Fromagerie i Boulogne-sur-Mer, præsenteret ved bordet: 6 forskellige oste serveret med frugtbrød samt kompot af sennepssyltede blommer.

 

TASTING DESSERT - I 2 serveringer.

Mormors´fløderand med Thise øko fløde, vanilje samt friske hindbær med hindbær guf.

 

Hvid valrhona chokolade sky tilsmagt med rom og fyldt med kirsebær grenache.

Serveret med signatur chokolade, kirsebær støv og sommer blomster og rød skovsyre.

 

 

Chef: Morten Nielsen

Køkkenchef: Thanh Mølgaard

Konditor: Fabien Chevreuil

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KOMBINER BESØG PÅ MORTENS KRO MED OPHOLD I VORES DELUXE SUITER PÅ 2 SAL

 

Opholds pakker

 

Overnatning med morgenmad                                                           2500,- for 2 personer

Opgradering til SPA suite + 1000,-

 

Gourmetophold

Champagne og appetitvækker, 5 retter årstidens tastingmenu med lækre vine,

tilpasset hver enkelt ret. Kaffe/the med 3 slags hjemmelavet sødt.

Overnatning i suite samt morgenmad serveret privat i suiten.         2498,- pr. person

                                                                                                           

Gourmet weekend med 2 overnatninger, 1 aften spisning, 1 frokost

Ankomst dagen:

Champagne og appetitvækker, 5 retter årstidens tastingmenu med lækre vine,

tilpasset hver enkelt ret. Kaffe/the med 3 slags hjemmelavet sødt.

Overnatning i suite samt morgenmad serveret privat i suiten.

Dag 2:

Mortens Lunch for 2 personer, 3 stykker smørrebrød og

1 Mortens Øl, eller 1 glas vin pr. person.

Overnatning i suite samt morgenmad serveret privat i suiten.         3545,- pr. person

 

Gourmet weekend med 2 overnatninger

Ankomst dagen:

Champagne og appetitvækker, 5 retter årstidens tastingmenu med lækre vine,

tilpasset hver enkelt ret. Kaffe/the med 3 slags hjemmelavet sødt.

Overnatning i suite samt morgenmad serveret privat i suiten.

Dag 2:

Overnatning i suite samt morgenmad serveret privat i suiten.         3298,- pr. person

                                                                                                           

Romantisk gourmet

1/1 fl. champagne Moet rose og snacks serveres i suiten ved ankomst

Private dining i suiten med

Velkomst drink * og appetizer,

5 retter årstidens tasting menu

Lækker vinmenu, med vine tilpasset hver enkelt ret.

Kaffe/the med 3 slags hjemmelavet sødt.

Ild i pejsen og romantisk musik på playlisten.

Overnatning samt Morgenmad de luxe serveret i suiten.                 3498,- pr. person

 

 

 

 

 

ULTIMATE OPHOLD MORTENS KRO SUITE.

 

1/1 fl. Champagne Dom Perignon vintage 2008 Serveres i suiten med 30 g ægte kaviar white surgeon med tilbehør.

7 retters tasting menu serveres i restauranten med champagne velkomst - samt 7 retters deluxe vinmenu afsluttende Nespresso gourmet kaffe/Nigiro luxury The med konditorens søde sager.

overnatning i suite på 2 sal over restaurant med alle moderne faciliteter- Kokkens frisklavede morgenmad serveret i suiten efter aftale mellem kl 8-10.

4198,- pr person ved minimum 2 personer i suiten.

Privat transfere til og fra lufthavn-banegård etc.

Se her