"mens Mortens Kro for femte gang i træk kunne bryste sig af seks gafler. Den evigt stabile frokost, selskabs- og gourmetrestaurant imponerer til stadighed med et niveau, der med snart 25 år på bagen er enestående for ikke bare nordjysk men dansk gastronomi." Nordjyske Januar 2020 oversigt over årets anmeldelser af restauranter i Nordjylland.

 

 

Ifølge Statsministeriets senest udsendte restriktioner, så skal alle gæster bære mundbind når de besøger os.
Dette gælder for samtlige restauranter og hoteller i Danmark.

 

Du kan trygt og sikkert besøge Mortens Kro vi råder over mange kvm og sørger for ekstra god plads mellem borde, der er hånd sanitizer over alt i restauranten – kontakt flader er rengjort men Nanocover 10 dages desinfektion med dokumenteret effekt på bla. Corona virus.

 

Når Du ankommer her på Mortens Kro, skal Du som gæst bære mundbind, når Du færdes rundt i restauranten. Du må gerne tage mundbindet af, når Du sidder ned, så du kan nyde maden, vinen og stemningen.

Kl. 22.00 skal alle restauranter i Danmark holde lukket. 
Vi ændrer derfor midlertidigt vores åbningstider,
indtil der er nye retningslinjer.

Frokost fra kl. 11.00 - 15.00

Middag fra kl. 17.00 - 22.00. 
Der er sidste mulighed for ankomst kl. 19.
30.

 

Vi glæder os umådeligt meget til at byde Dem velkommen på Mortens Kro.

 

 

 

 

OKTOBER & NOVEMBER TASTING MENU  ( fra den 6/10 2020)

 

FORRET 1

Tynde skiver at hjemmerøget torsk, serveret med frisk løjrom, konfiteret æggeblomme af lokale øko æg med peber og citron, syltede nye løg og beder, vild brøndkarse samt Limfjordsøsters-emulsion.

 

FORRET 2

Skummende hummersuppe med græskar og timian -serveret med brændte jomfruhummer haler, syltede porre, tørret tomat ægte baerii kaviar.

 

FORRET 3

Konfiteret Dansk vildand fra Nordjyske Herregårde i ande glace serveret på jordskokke tatar med syltede friske tyttebær, marinerede svampe, æbleskum og grønne blade.

 

FORRET 4/HOVEDRET 1

Brødstegt slethvar filet med ”otto” af blomkål- syrnet spidskål- serveret med cremet sauce af fjordens muslinger, flager af kål- samt friteret blå kartoffel.

 

HOVEDRET 2

Dansk dyrekølle fra Thy National park, cremet vildtsky sauce med peber, svampe og portvin, pure af kvæder med enebær og syltede hyben samt efterårsgrønt.

 

OSTE

Aftenens udvalg af franske ostespecialiteter fra Philippe Olivier Fromagerie i Boulogne-sur-Mer, præsenteret ved bordet, mange forskellige oste serveret med syltet frisk figen i maidera og hjemmebagt frugt brød.

 

TASTING DESSERT ved konditor Fabian Chevreuil

Pre: Mini magnum med hasselnødde iscreme- valrhona chokolade og ristede pistacer .

 

 Carpaccio af conferance pære i karamelmarinade, serveret med drys af knuste karamelliserede mandler, hyldebær sirup, profiterols med vaniljeiscreme og lun valrhona chokoladesauce med skumfiduser.

 

 

Chef: Morten Nielsen

Køkkenchef: Thanh Mølgaard

Konditor: Fabien Chevreuil

 

 

 

  

TASTING MENU

4 retter: 698 kr. / 5 retter: 798 kr. / 6 retter: 898 kr. / 7 retter: 998 kr.
A la carte: Forretter: 198 kr. Hovedret: 298 kr. Dessert/ost: 158 kr.

 

LEV LIVET PAKKE 
Champagne Veuve Clicquot Rose Brut til velkomst.

Tasting menu og tilhørende vinmenu samt Nespresso gourmet kaffe/ Nigiro the

med konditorens hjemmelavede sødt.
4 retter: 1298 kr. / 5 retter: 1498 kr. / 6 retter: 1698 kr. / 7 retter: 1898 kr.

Tillæg for deluxe vinmenu + 300

 

TILHØRENDE KLASSISK MORTENS KRO VINMENU
Pr. glas 138 kr. / 4 retter: 498 kr. / 5 retter: 598 kr. / 6 retter: 698 kr. / 7 retter: 798 kr.

VINMENU DE LUXE
Opgradér din vinmenu (for minimum 4 kuverter med samme menu):
Vinmenu de luxe til 4 retter: 798 kr. / 5 retter: 898 kr. / 6 retter: 998 kr. / 7 retter: 1098 kr. Klassiske store vine.

 

SIGNATUR-RETTER

HUMMERSALAT:
Salat af 1/2 friskkogt hummer rørt ved bordet med avokado, bagte små tomater, dild, blåbær, jordskokke chips, syrlig mango pure og små salater. 298 kr.

  KROENS HJEMMERØGEDE LAKS: Trancheret ved bordet og serveret med spinat a la creme med dild, sød sennepssauce samt toast. 198 kr.


STEGT OKSEKOTELET af krogmodnet oksehøjreb stegt med timian og skalotteløg trancheret ved bordet og serveret med efterårs grønsager, hjemmelavet bearnaisesauce og sauce af skovens svampe samt hjemmelavede pommes frites. Min. 2 kuverter af samme stykke kød (stegetid 30-40 min.). Pr. kuvert: 398 kr. (min. 2 kuverter).

GRYDESTEGT VILDAND  ½ vildand serveret med vildflødesauce, syltede friske tyttebær, waldorfsalat samt ristede små kartofler 298,-

BROMBÆR TÆRTE Sprød bund med vaniljecreme, friske brombær dusch af hjemmelavet brombær rom – brændt marengs serveret med hvid chokolade iscreme og brombær pure. 168,-

 

 

 

 

VEGETAR MENU EFTERÅR

 

FORRET 1

Røget selleri, konfiteret æggeblomme, citroncreme med peber,

Syltede løg, beder, karse og senneps dressing.

 

FORRET 2

Græskar suppe med krydret syltede porre, tørret tomat,

blomster og græskarpure.

(Indeholder lactose)

 

FORRET 3

Jordskokke kompot, chips af jordskokker, svampe, tyttebær,

Grønne urter, bagte glaseret æbler med æbleskum.

(Indeholder lactose)

 

FORRET 4

Blomkåls ”Otto” med syrligt kål, kålflager,

ost og trøffel med safranolie.

(Indeholder lactose)

 

HOVEDRET

Linsebøf paneret i Pankorasp og urter,

kvædepure, syltede hyben, efterårsgrønt og sauce Bearnaise.

(Indeholder lactose og gluten)

 

OSTE

Aftenens udvalg af franske ostespecialiteter fra Philippe Olivier Fromagerie i Boulogne-sur-Mer, præsenteret ved bordet, mange forskellige oste serveret med syltet frisk figen i maidera og hjemmebagt frugt brød.

 

TASTING DESSERT ved konditor Fabian Chevreuil

Pre: Mini magnum med hasselnødde iscreme- valrhona chokolade og ristede pistacer .

 

Carpaccio af conferance pære i karamelmarinade, serveret med drys af knuste karamelliserede mandler, hyldebær sirup, profiterols med vaniljeiscreme og lun valrhona chokoladesauce med skumfiduser.

 

VEGETAR MENU

4 retter: 698 kr. / 5 retter: 798 kr. / 6 retter: 898 kr. / 7 retter: 998 kr.
A la carte: Forretter: 198 kr. Hovedret: 298 kr. Dessert/ost: 158 kr.
3 retter (forret-hovedret-dessert): 648 kr.

 

 

Chef: Morten Nielsen

Køkkenchef: Thanh Mølgaard

Konditor: Fabien Chevreuil

 

 

 

 

 

 

 

KOMBINER BESØG PÅ MORTENS KRO MED OPHOLD I VORES DELUXE SUITER PÅ 2 SAL

 

Opholds pakker

 

Overnatning med morgenmad                                                           2500,- for 2 personer

 

Gourmetophold

Champagne og appetitvækker, 5 retter årstidens tastingmenu med lækre vine,

tilpasset hver enkelt ret. Kaffe/the med 3 slags hjemmelavet sødt.

Overnatning i suite samt morgenmad serveret privat i suiten.         2498,- pr. person

                                                                                                           

Gourmet weekend med 2 overnatninger, 1 aften spisning, 1 frokost

Ankomst dagen:

Champagne og appetitvækker, 5 retter årstidens tastingmenu med lækre vine,

tilpasset hver enkelt ret. Kaffe/the med 3 slags hjemmelavet sødt.

Overnatning i suite samt morgenmad serveret privat i suiten.

Dag 2:

Mortens Lunch for 2 personer, 3 stykker smørrebrød og

1 Mortens Øl, eller 1 glas vin pr. person.

Overnatning i suite samt morgenmad serveret privat i suiten.         3545,- pr. person

 

Gourmet weekend med 2 overnatninger

Ankomst dagen:

Champagne og appetitvækker, 5 retter årstidens tastingmenu med lækre vine,

tilpasset hver enkelt ret. Kaffe/the med 3 slags hjemmelavet sødt.

Overnatning i suite samt morgenmad serveret privat i suiten.

Dag 2:

Overnatning i suite samt morgenmad serveret privat i suiten.         3298,- pr. person

                                                                                                           

Romantisk gourmet

1/1 fl. champagne Moet rose og snacks serveres i suiten ved ankomst

Private dining i suiten med

Velkomst drink * og appetizer,

5 retter årstidens tasting menu

Lækker vinmenu, med vine tilpasset hver enkelt ret.

Kaffe/the med 3 slags hjemmelavet sødt.

Ild i pejsen og romantisk musik på playlisten.

Overnatning samt Morgenmad de luxe serveret i suiten.                 3498,- pr. person

 

 

 

 

 

ULTIMATE OPHOLD MORTENS KRO SUITE.

 

1/1 fl. Champagne Dom Perignon vintage 2008 Serveres i suiten med 30 g ægte kaviar white surgeon med tilbehør.

7 retters tasting menu serveres i restauranten med champagne velkomst - samt 7 retters deluxe vinmenu afsluttende Nespresso gourmet kaffe/Nigiro luxury The med konditorens søde sager.

overnatning i suite på 2 sal over restaurant med alle moderne faciliteter- Kokkens frisklavede morgenmad serveret i suiten efter aftale mellem kl 8-10.

4198,- pr person ved minimum 2 personer i suiten.

Privat transfere til og fra lufthavn-banegård etc.

Covid-19 - En sikker oplevelse

Se her