"mens Mortens Kro for femte gang i træk kunne bryste sig af seks gafler. Den evigt stabile frokost, selskabs- og gourmetrestaurant imponerer til stadighed med et niveau, der med snart 25 år på bagen er enestående for ikke bare nordjysk men dansk gastronomi." Nordjyske Januar 2020 oversigt over årets anmeldelser af restauranter i Nordjylland.

 

 

 

MARTS-APRIL TASTING MENU serveres fra den 10/3 2020

 

FORRET 1

Lun kærnemælksvaffel serveret med skiver af hjemmerøget kulmule, små grønne asparges, stenbiderrogn, knust sprød gris, pisket Arla Unika creme fraiche og dildolie.

 

FORRET 2

Hvid byg ”otto” af byg fra Aurion i Hjørring med retro-ost fra Sønderhaven Gårdmejeri, syltet fennikel, jomfruhummerhaler flamberet i anislikør – serveret med hummersauce og tallerkensmækkere.

 

FORRET 3
 
Tatar af nordjysk okse serveret i tynde skiver med revet, tørret gåselever, konfiteret æggeblomme, puré af rabarber, jordskokchips samt Mortens hjemmelavede skovbrombær-rom årgang 2018.

 

FORRET 4 - HOVEDRET 1

Dampet slethvarfilet serveret med røgede blåmuslinger fra fjorden, forårsspinat, lun fløde fra Thise Mejeri med frisk peberrod og persilleolie.

 

HOVEDRET 2

Dansk kalvemørbrad fyldt med sprængt and, morkler og ristede pistacier – serveret med sauterede rødbedegardiner, puré af kvæder samt kraftig kalveglace med morkel.

 

OSTE Aftenens udvalg af franske ostespecialiteter fra Philippe Olivier Fromagerie i Boulogne-sur-Mer, præsenteret ved bordet: mange forskellige oste serveret med hjemmebagt frugtbrød og radiser i ”jord”

 

DESSERT Appetizer: Chokolade-bisquit med hindbærmousse, hindbærgelé og hvid chokolade.

 

DESSERT: Carpaccio af ananas i karamelmarinade, serveret med drys af knuste karamelliserede mandler,

profiterols med vaniljeiscreme og lun valrhona chokoladesauce med skumfiduser.

 

TASTING MENU

4 retter: 648 kr. / 5 retter: 748 kr. / 6 retter: 848 kr. / 7 retter: 898 kr.
A la carte: Forretter: 178 kr. Hovedret: 278 kr. Dessert/ost: 138 kr.
3 retter (forret-hovedret-dessert): 598 kr.

 

JUBILÆUMS PAKKE 
Champagne Veuve Clicquot Rose Brut til velkomst.

Tasting menu og tilhørende vinmenu samt Nespresso gourmet kaffe/ Nigiro the

med konditorens hjemmelavede sødt.
4 retter: 1298 kr. / 5 retter: 1498 kr. / 6 retter: 1698 kr. / 7 retter: 1898 kr.

 

TILHØRENDE KLASSISK MORTENS KRO VINMENU
Pr. glas 118 kr. Vinmenu til 3 retter: 354 kr. / 4 retter: 472 kr. / 5 retter: 590 kr. / 6 retter: 698 kr. / 7 retter: 798 kr.


VINMENU DE LUXE
Opgradér din vinmenu (for minimum 4 kuverter med samme menu):

Vinmenu de luxe til 4 retter: 798 kr. / 5 retter: 898 kr. / 6 retter: 998 kr. / 7 retter: 1098 kr.
Klassiske store vine.

 

HVERDAGS PAKKE

 

4 retters tasting menu serveret med 1 glas spansk cava og appetitvækker samt 3 glas hverdags vin

mandag til torsdag kun 798,-

fredag og lørdag 998,-



SIGNATUR RETTER

HUMMERSALAT
: Salat af 1/2 friskkogt hummer rørt ved bordet, hjemmelavet tomatpuré, basilikumpuré, avokado, agurk, bagt tomat, mayonnaise, urter og små salater serveret med toast. 398 kr.


KROENS HJEMMERØGEDE LAKS: Trancheret ved bordet og serveret med grønne asparges, flødestuvet spinat med dild samt sennepsdressing og toast. 198 kr.

PIGHVAR: Pocheret på benet, fileteret ved bordet og serveret med stegte hvide asparges, friskpillede rejer, klassisk sauce mousseline, bouquet af krydderurter, sauteret spinat. 498 kr.

PLATEAU FRUITS DE MER: Hummer- og skaldyrsfad med frisk ½ hummer, 5 jomfruhummerhaler bagt med basilikum, 2 friske østers på is, 4 grillede kammuslinger, 2 krabbekløer, hvidvinsdampet blåmusling samt store ishavs pil-selv rejer. Serveret med citron, rørt creme fraiche, basilikum-mayonnaise, rødløgs-vinaigre, tomatiseret mayonnaise, toast og sprøde salater. Pr. kuvert: 598 kr. (min. 2 kuverter).

INDBAGT KALVEMØRBRAD: Indbagt dansk kalvemørbrad med spinat, skagenskinke og dijon, trancheret ved bordet og serveret med forårsgrønsager, hjemmelavet bearnaisesauce med basilikum og morkelsauce samt hjemmelavede pommes frites. Min. 2 kuverter af samme stykke kød (stegetid ca. 40 min.). Pr. kuvert: 398 kr. (min. 2 kuverter).

RABARBERTÆRTE: Konditorens rabarbertærte brændt med marengs og serveret med rabarbersorbet, tørret rabarber, forårsblomster og hindbærpuré. 168 kr.

 

 

KOMBINER BESØG PÅ MORTENS KRO MED OPHOLD I VORES DELUXE SUITER PÅ 2 SAL

 

Opholds pakker

 

Overnatning med morgenmad                                                           2500,- for 2 personer

 

Gourmetophold

Champagne og appetitvækker, 5 retter årstidens tastingmenu med lækre vine,

tilpasset hver enkelt ret. Kaffe/the med 3 slags hjemmelavet sødt.

Overnatning i suite samt morgenmad serveret privat i suiten.         2298,- pr. person

                                                                                                           

Gourmet weekend med 2 overnatninger, 1 aften spisning, 1 frokost

Ankomst dagen:

Champagne og appetitvækker, 5 retter årstidens tastingmenu med lækre vine,

tilpasset hver enkelt ret. Kaffe/the med 3 slags hjemmelavet sødt.

Overnatning i suite samt morgenmad serveret privat i suiten.

Dag 2:

Mortens Lunch for 2 personer, 3 stykker smørrebrød og

1 Mortens Øl, eller 1 glas vin pr. person.

Overnatning i suite samt morgenmad serveret privat i suiten.         3345,- pr. person

 

Gourmet weekend med 2 overnatninger

Ankomst dagen:

Champagne og appetitvækker, 5 retter årstidens tastingmenu med lækre vine,

tilpasset hver enkelt ret. Kaffe/the med 3 slags hjemmelavet sødt.

Overnatning i suite samt morgenmad serveret privat i suiten.

Dag 2:

Overnatning i suite samt morgenmad serveret privat i suiten.         3098,- pr. person

                                                                                                           

Hverdags ophold mandag til torsdag

Cava og snacks serveret i suiten ved ankomst

4 retter fra årstidens tasting menu

Overnatning i suite samt morgenmad serveret privat i suiten.         1298,- pr. person

 

Hverdags ferie med 2 overnatninger, 1 aften spisning, 1 frokost   mandag til torsdag

Ankomst dagen:

Cava og snacks serveret i suiten ved ankomst

4 retter fra årstidens tasting menu

Overnatning i suite samt morgenmad serveret privat i suiten.                                                    

Dag 2:

Mortens Lunch for 2 personer, 3 stykker smørrebrød og

1 Mortens Øl, eller 1 glas vin pr. person.

Overnatning i suite samt morgenmad serveret privat i suiten.         2345,- pr. person

 

Hverdags ferie med 2 overnatninger     mandag til torsdag

Ankomst dagen:

Cava og snacks serveret i suiten ved ankomst

4 retter fra årstidens tasting menu

Overnatning i suite samt morgenmad serveret privat i suiten.                                                    

Dag 2:

Overnatning i suite samt morgenmad serveret privat i suiten.         2098,- pr. person

 

Romantisk gourmet

1/1 fl. champagne Moet rose og snacks serveres i suiten ved ankomst

Private dining i suiten med

Velkomst drink * og appetizer,

5 retter årstidens tasting menu

Lækker vinmenu, med vine tilpasset hver enkelt ret.

Kaffe/the med 3 slags hjemmelavet sødt.

Ild i pejsen og romantisk musik på playlisten.

Overnatning samt Morgenmad de luxe serveret i suiten.                 3298,- pr. person

Se her