MENUKORT
Her finder du vores udvalg af menuer
Når Du ankommer her på Mortens Kro, skal Du som gæst bære mundbind, når Du færdes rundt i restauranten. Du må gerne tage mundbindet af, når Du sidder ned, så du kan nyde maden, vinen og stemningen.
Kl. 22.00 skal alle restauranter i Danmark holde lukket.
Vi ændrer derfor midlertidigt vores åbningstider, indtil der er nye retningslinjer.
Frokost fra kl. 11.00 - 15.00
Middag fra kl. 17.00 - 22.00.
Der er sidste mulighed for ankomst kl. 19.30.
Vi glæder os umådeligt meget til at byde Dem velkommen på Mortens Kro.
VINTER MENU JANUAR 2021 TIDLIGST FRA DEN 19/1 2021
FORRET 1
Tynde skiver af saltet kammusling serveret med syltede beder,
Bearii caviar, grønne urterdild olie samt peberrods fløde.
FORRET 2
Hummer ragout á l´Armoricaine.
Sauté af sorthummer, med vinterurter, løg, tomat og cognac, vendt i
sauce Armoricaine legeret med æg, serveret med sprøde vinterurter,
saltede mandler og tallerkensmækkere.
FORRET 3
Tatar af dyreryg fra Thy serveret med pure af kvæder, bagte jordskokker,
sprøde jordskokker, revet paranød, syltede tyttebær og små skud.
FORRET 4/HOVEDRET 1
Smør Pocheret torsk serveret på pure af artiskokker med rødvins glace
piske med smør. Glaserede gulerødder, Vesterhavs ost og stort vinter trøffel.
HOVEDRET 2
Hopballe Mølle hanebryst pocheret med urter serveret med sauce af
gåselever, cognac og creme fraiche på pure af vildmose kartofler.
Ved bordet garneres retten med sorte vinter trøfler.
OSTE
Aftenens udvalg af franske ostespecialiteter fra Philippe Olivier Fromagerie
i Boulogne sur mer. Præsenteret ved bordet, mange forskellige oste,
serveres med Fabiens hjemmebagte frugt og nøddebrød samt
syltede store oliven.
TASTING DESSERT i 2 serveringer ved konditor Fabian Chevreuil
Hvid Valrhona chokolade skal fyldt med hindbærmousse og bisquit.
Kvædeis på mandel bisquit med rosmarin, kvædepure, krystaliseret Valrhona chokolade, signatur chokolade og marengs stænger. Lakridskarse og tørrede sommerblomster.
Chef: Morten Nielsen
Køkkenchef: Thanh Mølgaard
Konditor: Fabien Chevreuil
TASTING MENU
4 retter: 698 kr. / 5 retter: 798 kr. / 6 retter: 898 kr. / 7 retter: 998 kr.
A la carte: Forretter: 198 kr. Hovedret: 298 kr. Dessert/ost: 158 kr.
LEV LIVET PAKKE
Champagne Veuve Clicquot vintage 2008 Brut til velkomst.
Tasting menu og tilhørende vinmenu samt Nespresso gourmet kaffe/ Nigiro the
med konditorens hjemmelavede sødt.
4 retter: 1298 kr. / 5 retter: 1498 kr. / 6 retter: 1698 kr. / 7 retter: 1898 kr.
Tillæg for deluxe vinmenu + 300
TILHØRENDE KLASSISK MORTENS KRO VINMENU
Pr. glas 138 kr. / 4 retter: 498 kr. / 5 retter: 598 kr. / 6 retter: 698 kr. / 7 retter: 798 kr.
VINMENU DE LUXE
Opgradér din vinmenu (for minimum 4 kuverter med samme menu):
Vinmenu de luxe til 4 retter: 798 kr. / 5 retter: 898 kr. / 6 retter: 998 kr. / 7 retter: 1098 kr. Klassiske store vine.
SIGNATURRETTER
HUMMERSALAT
Salat af 1/2 friskkogt hummer rørt ved bordet med avokado, bagte små tomater, basilikum pure, tomat pure, blåbær og granat æble, plukkede urter og små salater. 398 kr.
Tilkøb 30 gram White Sturgeon kaviar 398,-
KROENS HJEMMERØGEDE LAKS
Trancheret ved bordet og serveret med spinat a la creme med dild, sød sennepssauce samt toast.
198 kr.
TILKØB 30 G WHITE STURGEON KAVIAR 398,-
STEGT OKSEKOTELET
af krogmodnet oksehøjreb stegt med timian og skalotteløg ,trancheret ved bordet og serveret med grøntsager, hjemmelavet bearnaisesauce, rødvins sauce med timian samt kroens hjemmelavede pommes frites.Min. 2 kuverter af samme stykke kød (stegetid 30-40 min.). Pr. kuvert 398 kr. (min. 2 kuverter).
FRANSK CANETTE AND
1500G stegt på ben med timian og syrlige æbler- serveret med Andeskysauce- med pure af kvæder samt små kartoffel chips. Min. 2 kuverter (stegetid ca 45 minutter) pr kuvert 398,-
BAKED ALASKA – Makronbund lagt sammen med Valrhona chokolade iscreme-
samt sorbet af kirsebær- Marengs -brændt og flamberet med kirsebær brændevin.
Chef: Morten Nielsen
Køkkenchef: Thanh Mølgaard
Konditor: Fabien Chevreuil
VEGETAR MENU
FORRET 1
Konfiteres selleri, serveres med brændte rosenkål, tørrede
sommerblomster, sauce porre a la creme med anis likør.
FORRET 2
Grov jordskokke “creme” med ristede saltede mandler,
bagte og tørret tomat, syltede sommer grønne tomat, små urter.
Serveres med soya-glace.
(Indeholder lactose, nødder, soya)
FORRET 3
Marinerede svampe med små salat, tyttebær, hybenpure,
ristede valnødder og vintertrøffel.
(Indeholder mødder)
FORRET 4
Rugmel stegt tofu, med rødløg pure, glaserede perleløg og
champignon, serveres med rødvin-portvins reduktion med små urter.
(Indeholder lactose, soya, gluten)
HOVEDRET
Vegansk bøf af kikært og linser, med kvæder kompot, grillede palmekål,
asparges broccoli, julesalat, serveres med sauce bearnaise.
(Indeholder lactose)
OSTE
Aftenens udvalg af franske ostespecialiteter fra Philippe Olivier Fromagerie
i Boulogne sur mer, præsenteret ved bordet:
Mange forskellige oste serveres med Fabiens hjemmebagte
frugt og nøddebrød samt syltede svesker i cognac.
(Indeholder lactose)
DESSERT I 2 SERVERINGER
TASTING DESSERT i 2 serveringer ved konditor Fabien Chevreuil
Julemagnum - Hjemmelavet mini magnum med Marcipaniscreme,
dyppet i Valrhona chokolade og pyntet med tørret kirsebær og guld.
Valrhona Nougat delice med bund af marcipan serveret med tørrede
rom, syltede kirsebær, flydende chokolade pyntet med guld og
krystalliseret hvid chokolade og kirsebær sorbet.
(Indeholder lactose, gluten og nødder)
Mortens SIGNTURER er en ny oplevelse på Mortens Kro. Morten byder velkommen til
en eksklusiv aften, med udsøgte råvarer tilberedt og anrettet ved jeres bord/ Chef´s table.
Morten selv, tilbereder en luksus menu for jer, med restaurantens signatur retter inkl.
Den eksklusive Canard a la presse.
Håndsmedet Andepresse i messing fra Franske Louis Talleier, der siden 1887, har smedet
og hånd fremstillet forme og udstyr til den fransk gastronomis´, ypperste restauranter.
Bestilles minimum 48 timer i forvejen, serveres kun for 2-4 personer pr. aften,
Tirsdag til torsdagi årets 3 første måneder
30 gram White Sturgeon kaviar med friskbagt blinis, creme fraiche 48%
fra Naturmælk samt filet royal af hjemmerøget laks, filet royal.
Salat af frisk kogt hummer rørt
og flækket ved bordet.
Basilikum, tomat samt toast.
Canard a la presse.
Stegt landand trancheret ved bordet. Skroget presses og laves til sauce
med cognac, gåselever og creme fraiche samt revet sort vinter trøffel
Anden serveres med pure af kvæder og sort trøffel.
Ostevogn med stort udvalg af franske oste, fra vores osteleverandør Phillipe Olivier
i Bourlognie Sur meer. Inkl. Mont Dór ost med toast og frisk revet trøffel.
Baked Alaska. Makronbund lagt sammen med Valrhona chokoladeiscreme og sorbet af kirsebær. Brændt og flamberet med kirsebær brændevin.
Konditorens petit four med Nespresso Origins kaffe eller Nigiro The. Mortens hjemmelavede skovbrombær rom
MORTENS SIGNATURER LIGHT
Inkl. Champagne og vores klassiske vinmenu
2498,- pr person
MORTENS SIGNATURER DE LUXE
Inkl. Udvalgt årgang af Dom Perignon og vine
fra vores ”Kældermester vinsamling”,
valgt og tilpasset jeres smag.
Pris pr. person 3998,-.
Pris pr person ved 3-4 kuverter 3198,-
MORTENS SIGNATURER DE LUXE MED SUITE
Inkl. Overnatning i suite på 2 sal.
Fri Parkering, og kokkens frisklavet
morgenmad serveret privat i suite.
Pris pr. person 5198,-.
Opholds pakker
Overnatning med morgenmad 2500,- for 2 personer
Gourmetophold
Champagne og appetitvækker, 5 retter årstidens tastingmenu med lækre vine,
tilpasset hver enkelt ret. Kaffe/the med 3 slags hjemmelavet sødt.
Overnatning i suite samt morgenmad serveret privat i suiten. 2498,- pr. person
Gourmet weekend med 2 overnatninger, 1 aften spisning, 1 frokost
Ankomst dagen:
Champagne og appetitvækker, 5 retter årstidens tastingmenu med lækre vine,
tilpasset hver enkelt ret. Kaffe/the med 3 slags hjemmelavet sødt.
Overnatning i suite samt morgenmad serveret privat i suiten.
Dag 2:
Mortens Lunch for 2 personer, 3 stykker smørrebrød og
1 Mortens Øl, eller 1 glas vin pr. person.
Overnatning i suite samt morgenmad serveret privat i suiten. 3545,- pr. person
Gourmet weekend med 2 overnatninger
Ankomst dagen:
Champagne og appetitvækker, 5 retter årstidens tastingmenu med lækre vine,
tilpasset hver enkelt ret. Kaffe/the med 3 slags hjemmelavet sødt.
Overnatning i suite samt morgenmad serveret privat i suiten.
Dag 2:
Overnatning i suite samt morgenmad serveret privat i suiten. 3298,- pr. person
Romantisk gourmet
1/1 fl. champagne Moet rose og snacks serveres i suiten ved ankomst
Private dining i suiten med
Velkomst drink * og appetizer,
5 retter årstidens tasting menu
Lækker vinmenu, med vine tilpasset hver enkelt ret.
Kaffe/the med 3 slags hjemmelavet sødt.
Ild i pejsen og romantisk musik på playlisten.
Overnatning samt Morgenmad de luxe serveret i suiten. 3498,- pr. person
ULTIMATE OPHOLD MORTENS KRO SUITE.
1/1 fl. Champagne Dom Perignon vintage 2008 Serveres i suiten med 30 g ægte kaviar white surgeon med tilbehør.
7 retters tasting menu serveres i restauranten med champagne velkomst - samt 7 retters deluxe vinmenu afsluttende Nespresso gourmet kaffe/Nigiro luxury The med konditorens søde sager.
overnatning i suite på 2 sal over restaurant med alle moderne faciliteter- Kokkens frisklavede morgenmad serveret i suiten efter aftale mellem kl 8-10.
4198,- pr person ved minimum 2 personer i suiten.
Privat transfere til og fra lufthavn-banegård etc.