"mens Mortens Kro for femte gang i træk kunne bryste sig af seks gafler. Den evigt stabile frokost, selskabs- og gourmetrestaurant imponerer til stadighed med et niveau, der med snart 25 år på bagen er enestående for ikke bare nordjysk men dansk gastronomi." Nordjyske Januar 2020 oversigt over årets anmeldelser af restauranter i Nordjylland.

 

 

Vi forventer at åbne igen den 6/5 2021

i løbet af april vil vi offentligøre menu

 

 

FORÅRETS TASTING MENU

 

FORRET 1

Ærtesuppe af frisk bælgede grønne ærter serveret med nye kartofler pocheret i

smør med ægte white sturgeron kaviar, letrøget frisk kammusling og kyllingeskind.

 

FORRET 2

Store hvide asparges med krebinet af Læsø jomfruhummer, sauce Hollandaise, hummer sirup,

forårsblomster og friteret skozone rod.

 

FORRET 3

Tatar af nordjysk okse i tyndeskiver med konfiteret, lokal øko æg med citron og szechuan peber,

stenbiderrogn, karse, østers vinaigrette og syltede små beder.

 

FORRET 4/HOVEDRET 1

Skindstegt Pighvarfilet med grillet grønne asparges, glaserede små løg.

Pighvar sauce kogt med portvin og rødvin, pisket med smør.

 

HOVEDRET 2

Lynstegt nordjysk kalvemedaljon af mørbrad serveret med nye gulerødder

med top samt cremet morkel sauce.

 

OSTE

Aftenens udvalg af franske ostespecialiteter fra Philippe Olivier Fromagerie i Boulogne sur mer.

Præsenteret ved bordet fra ostevogn. Mange forskellige oste, serveres med Fabiens hjemmebagte frugt og nøddebrød samt

Friske radisser med top.

 

TASTING DESSERT

2 serveringer ved konditor Fabian Chevreuil

 

For-dessert: Klassisk Fløderand af Thise økofløde og vanilje

serveret med rabarber suppe.

 

Hoveddessert:

Hvid chokolade bûche med rabarber grenache, lyserøde

marengskys, forårsblomster, pistacie sprongecake stykker og skovsyre.

 

Chef Morten Nielsen

Køkkenchef Thanh Mølgaard

Konditor: Fabien Chevreuil

 

 

LEV LIVET PAKKE

Champagne Veuve Clicquot Vintage 2008 til velkomst.

Tasting/Vegetar menu med tilhørende vinmenu

Nespresso gourmet kaffe/ Nigiro the med konditorens hjemmelavet sødt.

 

4 retter: 1298,- / 5 retter: 1498,- / 6 retter: 1698,- / 7 retter: 1898,-

Tillæg for opgradering til deluxe vinmenu,

(Minimum 4 kuverter samme retter til alle 400,- + 100 kr. pr. ekstra ret ud over 4.)

 

 

SIGNATUR RETTER

 

HVIDE ASPARGES

250 gram store hvide asparges serveret med sauce Hollandaise,

friske urter, håndpillede rejer og forårsblomster. 298,-

 

HUMMERSALAT

Mortens Kros klassiker med friskkogt hummer, rørt ved bordet.

Avokado, jordbær, basilikum pure, bagt tomat, syltet fennikel og små salater.

398,-

 

KROENS HJEMMERØGET LAKS

Kroens hjemmerøgede laks, trancheret ved bordet serveret med grønne asparges, sød senneps sauce, friske urter og toast. 198,-

 

Tilkøb: 30 gram White Sturgeron kaviar. 498,-

Passer fint til 2 kuverter, som lidt ekstra lækkert til asparges, laks eller hummer retterne.

 

STEGT OKSEKOTELET

Helstegt Oksekotelet stegt med løg og timian trancheret ved bordet og serveret med hjemmelavet Bearnaise samt morkel sauce.

Nye kartofler og forårets grønsager.

Min. 2 kuverter af samme stykke kød (stegetid 30-40 min.).

Pr. kuvert 398 kr.

 

VALRHONA CHOKOLADE SKY

Valrhona chokolade sky med kerne af blød karamel serveret med friske bær samt kirsebær sirup. 168,-

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KOMBINER BESØG PÅ MORTENS KRO MED OPHOLD I VORES DELUXE SUITER PÅ 2 SAL

 

Opholds pakker

 

Overnatning med morgenmad                                                           2500,- for 2 personer

 

Gourmetophold

Champagne og appetitvækker, 5 retter årstidens tastingmenu med lækre vine,

tilpasset hver enkelt ret. Kaffe/the med 3 slags hjemmelavet sødt.

Overnatning i suite samt morgenmad serveret privat i suiten.         2498,- pr. person

                                                                                                           

Gourmet weekend med 2 overnatninger, 1 aften spisning, 1 frokost

Ankomst dagen:

Champagne og appetitvækker, 5 retter årstidens tastingmenu med lækre vine,

tilpasset hver enkelt ret. Kaffe/the med 3 slags hjemmelavet sødt.

Overnatning i suite samt morgenmad serveret privat i suiten.

Dag 2:

Mortens Lunch for 2 personer, 3 stykker smørrebrød og

1 Mortens Øl, eller 1 glas vin pr. person.

Overnatning i suite samt morgenmad serveret privat i suiten.         3545,- pr. person

 

Gourmet weekend med 2 overnatninger

Ankomst dagen:

Champagne og appetitvækker, 5 retter årstidens tastingmenu med lækre vine,

tilpasset hver enkelt ret. Kaffe/the med 3 slags hjemmelavet sødt.

Overnatning i suite samt morgenmad serveret privat i suiten.

Dag 2:

Overnatning i suite samt morgenmad serveret privat i suiten.         3298,- pr. person

                                                                                                           

Romantisk gourmet

1/1 fl. champagne Moet rose og snacks serveres i suiten ved ankomst

Private dining i suiten med

Velkomst drink * og appetizer,

5 retter årstidens tasting menu

Lækker vinmenu, med vine tilpasset hver enkelt ret.

Kaffe/the med 3 slags hjemmelavet sødt.

Ild i pejsen og romantisk musik på playlisten.

Overnatning samt Morgenmad de luxe serveret i suiten.                 3498,- pr. person

 

 

 

 

 

ULTIMATE OPHOLD MORTENS KRO SUITE.

 

1/1 fl. Champagne Dom Perignon vintage 2008 Serveres i suiten med 30 g ægte kaviar white surgeon med tilbehør.

7 retters tasting menu serveres i restauranten med champagne velkomst - samt 7 retters deluxe vinmenu afsluttende Nespresso gourmet kaffe/Nigiro luxury The med konditorens søde sager.

overnatning i suite på 2 sal over restaurant med alle moderne faciliteter- Kokkens frisklavede morgenmad serveret i suiten efter aftale mellem kl 8-10.

4198,- pr person ved minimum 2 personer i suiten.

Privat transfere til og fra lufthavn-banegård etc.

Covid-19 - En sikker oplevelse

Se her