"mens Mortens Kro for femte gang i træk kunne bryste sig af seks gafler. Den evigt stabile frokost, selskabs- og gourmetrestaurant imponerer til stadighed med et niveau, der med snart 25 år på bagen er enestående for ikke bare nordjysk men dansk gastronomi." Nordjyske Januar 2020 oversigt over årets anmeldelser af restauranter i Nordjylland.

 

 

Du kan trygt og sikkert besøge Mortens Kro vi råder over mange kvm og sørger for ekstra god plads mellem borde, der er hånd sanitizer over alt i restauranten – kontakt flader er rengjort men Nanocover 10 dages desinfektion med dokumenteret effekt på bla. Corona virus.

 

Når Du ankommer her på Mortens Kro, skal Du som gæst bære mundbind, når Du færdes rundt i restauranten. Du må gerne tage mundbindet af, når Du sidder ned, så du kan nyde maden, vinen og stemningen.

Kl. 22.00 skal alle restauranter i Danmark holde lukket. 
Vi ændrer derfor midlertidigt vores åbningstider,
indtil der er nye retningslinjer.

Frokost fra kl. 11.00 - 15.00

Middag fra kl. 17.00 - 22.00. 
Der er sidste mulighed for ankomst kl. 19.
30.

 

Vi glæder os umådeligt meget til at byde Dem velkommen på Mortens Kro.

 

 

VINTER MENU JANUAR 2021 TIDLIGST FRA DEN 19/1 2021

 

FORRET 1

Tynde skiver af saltet kammusling serveret med syltede beder,

Bearii caviar, grønne urterdild olie samt peberrods fløde.

 

FORRET 2

Hummer ragout á l´Armoricaine.

Sauté af sorthummer, med vinterurter, løg, tomat og cognac, vendt i

sauce Armoricaine legeret med æg, serveret med sprøde vinterurter,

saltede mandler og tallerkensmækkere.

 

FORRET 3

Tatar af dyreryg fra Thy serveret med pure af kvæder, bagte jordskokker,

sprøde jordskokker, revet paranød, syltede tyttebær og små skud.

 

FORRET 4/HOVEDRET 1

Smør Pocheret torsk serveret på pure af artiskokker med rødvins glace

piske med smør. Glaserede gulerødder, Vesterhavs ost og stort vinter trøffel.

 

HOVEDRET 2

Hopballe Mølle hanebryst pocheret med urter serveret med sauce af

gåselever, cognac og creme fraiche på pure af vildmose kartofler.

Ved bordet garneres retten med sorte vinter trøfler.

 

OSTE

Aftenens udvalg af franske ostespecialiteter fra Philippe Olivier Fromagerie

i Boulogne sur mer. Præsenteret ved bordet, mange forskellige oste,

serveres med Fabiens hjemmebagte frugt og nøddebrød samt

syltede store oliven.  

 

TASTING DESSERT i 2 serveringer ved konditor Fabian Chevreuil

Hvid Valrhona chokolade skal fyldt med hindbærmousse og bisquit.

 

Kvædeis på mandel bisquit med rosmarin, kvædepure, krystaliseret Valrhona chokolade, signatur chokolade og marengs stænger. Lakridskarse og tørrede sommerblomster.

 

 

Chef: Morten Nielsen

Køkkenchef: Thanh Mølgaard

Konditor: Fabien Chevreuil

 

 

TASTING MENU

4 retter: 698 kr. / 5 retter: 798 kr. / 6 retter: 898 kr. / 7 retter: 998 kr.
A la carte: Forretter: 198 kr. Hovedret: 298 kr. Dessert/ost: 158 kr.

 

LEV LIVET PAKKE 
Champagne Veuve Clicquot vintage 2008 Brut til velkomst.

Tasting menu og tilhørende vinmenu samt Nespresso gourmet kaffe/ Nigiro the

med konditorens hjemmelavede sødt.
4 retter: 1298 kr. / 5 retter: 1498 kr. / 6 retter: 1698 kr. / 7 retter: 1898 kr.

Tillæg for deluxe vinmenu + 300

 

TILHØRENDE KLASSISK MORTENS KRO VINMENU
Pr. glas 138 kr. / 4 retter: 498 kr. / 5 retter: 598 kr. / 6 retter: 698 kr. / 7 retter: 798 kr.

VINMENU DE LUXE
Opgradér din vinmenu (for minimum 4 kuverter med samme menu):
Vinmenu de luxe til 4 retter: 798 kr. / 5 retter: 898 kr. / 6 retter: 998 kr. / 7 retter: 1098 kr. Klassiske store vine.

 

SIGNATURRETTER

 

HUMMERSALAT
Salat af 1/2 friskkogt hummer rørt ved bordet med avokado, bagte små tomater, basilikum pure, tomat pure, blåbær og granat æble, plukkede urter og små salater. 398 kr.
Tilkøb 30 gram White Sturgeon kaviar 398,-

 

KROENS HJEMMERØGEDE LAKS
Trancheret ved bordet og serveret med spinat a la creme med dild, sød sennepssauce samt toast.
198 kr.

TILKØB 30 G WHITE STURGEON KAVIAR 398,-

 

STEGT OKSEKOTELET
af krogmodnet oksehøjreb stegt med timian og skalotteløg ,trancheret ved bordet og serveret med grøntsager, hjemmelavet bearnaisesauce, rødvins sauce med timian samt kroens hjemmelavede pommes frites.Min. 2 kuverter af samme stykke kød (stegetid 30-40 min.). Pr. kuvert 398 kr. (min. 2 kuverter).

 

FRANSK CANETTE AND

1500G stegt på ben med timian og syrlige æbler- serveret med Andeskysauce- med pure af kvæder samt små kartoffel chips. Min. 2 kuverter (stegetid ca 45 minutter) pr kuvert 398,-

 

BAKED ALASKA – Makronbund lagt sammen med Valrhona chokolade iscreme-

samt sorbet af kirsebær- Marengs -brændt og flamberet med kirsebær brændevin.

 

 

Chef: Morten Nielsen

Køkkenchef: Thanh Mølgaard

Konditor: Fabien Chevreuil

 

VEGETAR MENU

 

FORRET 1

Konfiteres selleri, serveres med brændte rosenkål, tørrede

sommerblomster, sauce porre a la creme med anis likør.

 

FORRET 2

Grov jordskokke “creme” med ristede saltede mandler,

bagte og tørret tomat, syltede sommer grønne tomat, små urter.

Serveres med soya-glace.

(Indeholder lactose, nødder, soya)

 

FORRET 3

Marinerede svampe med små salat, tyttebær, hybenpure,

ristede valnødder og vintertrøffel.

(Indeholder mødder)

 

FORRET 4

Rugmel stegt tofu, med rødløg pure, glaserede perleløg og

champignon, serveres med rødvin-portvins reduktion med små urter.

(Indeholder lactose, soya, gluten)

 

HOVEDRET

Vegansk bøf af kikært og linser, med kvæder kompot, grillede palmekål,

asparges broccoli, julesalat, serveres med sauce bearnaise.

(Indeholder lactose)

 

OSTE

Aftenens udvalg af franske ostespecialiteter fra Philippe Olivier Fromagerie

i Boulogne sur mer, præsenteret ved bordet:

Mange forskellige oste serveres med Fabiens hjemmebagte

frugt og nøddebrød samt syltede svesker i cognac.

(Indeholder lactose)

 

DESSERT I 2 SERVERINGER

 

TASTING DESSERT i 2 serveringer ved konditor Fabien Chevreuil

Julemagnum - Hjemmelavet mini magnum med Marcipaniscreme,

dyppet i Valrhona chokolade og pyntet med tørret kirsebær og guld.

 

Valrhona Nougat delice med bund af marcipan serveret med tørrede

rom, syltede kirsebær, flydende chokolade pyntet med guld og

krystalliseret hvid chokolade og kirsebær sorbet.

(Indeholder lactose, gluten og nødder)

 

 

 

NYHED - MORTENS SIGNATURER

 

 

 

Mortens SIGNTURER er en ny oplevelse på Mortens Kro. Morten byder velkommen til

en eksklusiv aften, med udsøgte råvarer tilberedt og anrettet ved jeres bord/ Chef´s table.

Morten selv, tilbereder en luksus menu for jer, med restaurantens signatur retter inkl.

Den eksklusive Canard a la presse.

Håndsmedet Andepresse i messing fra Franske Louis Talleier, der siden 1887, har smedet

og hånd fremstillet forme og udstyr til den fransk gastronomis´, ypperste restauranter.

Bestilles minimum 48 timer i forvejen, serveres kun for 2-4 personer pr. aften,

Tirsdag til torsdagi årets 3 første måneder

 

30 gram White Sturgeon kaviar med friskbagt blinis, creme fraiche 48%

fra Naturmælk samt filet royal af hjemmerøget laks, filet royal.

 

Salat af frisk kogt hummer rørt

og flækket ved bordet.

Basilikum, tomat samt toast.

 

Canard a la presse.

Stegt landand trancheret ved bordet. Skroget presses og laves til sauce

med cognac, gåselever og creme fraiche samt revet sort vinter trøffel

Anden serveres med pure af kvæder og sort trøffel.

 

Ostevogn med stort udvalg af franske oste, fra vores osteleverandør Phillipe Olivier

i Bourlognie Sur meer. Inkl. Mont Dór ost med toast og frisk revet trøffel.

 

Baked Alaska. Makronbund lagt sammen med Valrhona chokoladeiscreme og sorbet af kirsebær. Brændt og flamberet med kirsebær brændevin.

 

Konditorens petit four med Nespresso Origins kaffe eller Nigiro The. Mortens hjemmelavede skovbrombær rom

 

 

MORTENS SIGNATURER LIGHT

Inkl. Champagne og vores klassiske vinmenu

2498,- pr person

 

MORTENS SIGNATURER DE LUXE

Inkl. Udvalgt årgang af Dom Perignon og vine

fra vores ”Kældermester vinsamling”,

valgt og tilpasset jeres smag.

Pris pr. person 3998,-.

Pris pr person ved 3-4 kuverter 3198,-

 

MORTENS SIGNATURER DE LUXE MED SUITE

Inkl. Overnatning i suite på 2 sal.

Fri Parkering, og kokkens frisklavet

morgenmad serveret privat i suite.

Pris pr. person 5198,-.

 

 

 

 

 

 

 

 

KOMBINER BESØG PÅ MORTENS KRO MED OPHOLD I VORES DELUXE SUITER PÅ 2 SAL

 

Opholds pakker

 

Overnatning med morgenmad                                                           2500,- for 2 personer

 

Gourmetophold

Champagne og appetitvækker, 5 retter årstidens tastingmenu med lækre vine,

tilpasset hver enkelt ret. Kaffe/the med 3 slags hjemmelavet sødt.

Overnatning i suite samt morgenmad serveret privat i suiten.         2498,- pr. person

                                                                                                           

Gourmet weekend med 2 overnatninger, 1 aften spisning, 1 frokost

Ankomst dagen:

Champagne og appetitvækker, 5 retter årstidens tastingmenu med lækre vine,

tilpasset hver enkelt ret. Kaffe/the med 3 slags hjemmelavet sødt.

Overnatning i suite samt morgenmad serveret privat i suiten.

Dag 2:

Mortens Lunch for 2 personer, 3 stykker smørrebrød og

1 Mortens Øl, eller 1 glas vin pr. person.

Overnatning i suite samt morgenmad serveret privat i suiten.         3545,- pr. person

 

Gourmet weekend med 2 overnatninger

Ankomst dagen:

Champagne og appetitvækker, 5 retter årstidens tastingmenu med lækre vine,

tilpasset hver enkelt ret. Kaffe/the med 3 slags hjemmelavet sødt.

Overnatning i suite samt morgenmad serveret privat i suiten.

Dag 2:

Overnatning i suite samt morgenmad serveret privat i suiten.         3298,- pr. person

                                                                                                           

Romantisk gourmet

1/1 fl. champagne Moet rose og snacks serveres i suiten ved ankomst

Private dining i suiten med

Velkomst drink * og appetizer,

5 retter årstidens tasting menu

Lækker vinmenu, med vine tilpasset hver enkelt ret.

Kaffe/the med 3 slags hjemmelavet sødt.

Ild i pejsen og romantisk musik på playlisten.

Overnatning samt Morgenmad de luxe serveret i suiten.                 3498,- pr. person

 

 

 

 

 

ULTIMATE OPHOLD MORTENS KRO SUITE.

 

1/1 fl. Champagne Dom Perignon vintage 2008 Serveres i suiten med 30 g ægte kaviar white surgeon med tilbehør.

7 retters tasting menu serveres i restauranten med champagne velkomst - samt 7 retters deluxe vinmenu afsluttende Nespresso gourmet kaffe/Nigiro luxury The med konditorens søde sager.

overnatning i suite på 2 sal over restaurant med alle moderne faciliteter- Kokkens frisklavede morgenmad serveret i suiten efter aftale mellem kl 8-10.

4198,- pr person ved minimum 2 personer i suiten.

Privat transfere til og fra lufthavn-banegård etc.

Covid-19 - En sikker oplevelse

Se her