"mens Mortens Kro for femte gang i træk kunne bryste sig af seks gafler. Den evigt stabile frokost, selskabs- og gourmetrestaurant imponerer til stadighed med et niveau, der med snart 25 år på bagen er enestående for ikke bare nordjysk men dansk gastronomi." Nordjyske Januar 2020 oversigt over årets anmeldelser af restauranter i Nordjylland.

 

 

 

 

SOMMERMENUKORT JUNI & JULI TASTING MENU Serveres fra den 8/6 2021

 

Forret 1: Hyldeblomst pocheret torsk i tynde skiver med hyldeblomst, hybenrose og skovsyre, syltede stikkelsbær, kompresseret agurk, friskbælgede ærter, ærte pure og white sturgeon kaviar.

 

Forret 2: Nye lokale kartofler med syltede grønne tomater, bronze fennikel, barbecued Læsø jomfruhummer haler på spid serveret med skummende suppe af hvide asparges.

 

Forret 3: Nordjysk okse Tatar i tynde skiver serveret med vild brøndkarse, tørret gåselever, revet sommer trøffel konfiteret æggeblomme, syltede ribs og tørret tyttebær.

 

Forret 4/ Hovedret

Skindstegt slethvarfilet serveret med spinat”otto” med bygkorn fra Aurion Hjørring, grønne asparges persille olie og pisket rødvins smør, flager af vesterhavs ost og plukket sommer grønt.

 

Hovedret: Dansk sommerbuk fra Nordjyske Herregårde marineret med granskud og olivenolie, serveret med cremet vildtglace med grønne peberkorn, syltede rabarber-glaserede stikkelsbær.

 

Oste fra vogn præsenteret ved bordet

Mange oste specialiteter fra vores franske osteleverandør Phillip Olivier der på 4 generation forarbejder og forædler oste fra små producenter i Bourlogne Sur mer. Vælg selv – vi servere og præsentere men Fabiens hjemmebagte frugt og nøddebrød samt friske radiser med top

 

Sommerdessert:

For dessert : ”Sommerdrøm”Jordbær vandis med valrhona top og tørret jordbær.

 

Koldskål´s Bouche af Thise øko ymer, vanilje og øko æg- fyldt med jordbær granache- serveret med skiver af friske bær, kold jordbær suppe- hvid signatur chokolade og sommer blomster og rød skovsyre.

 

Chef: Morten Nielsen

Køkkenchef: Thanh Mølgaard

Konditor: Fabien Chevreuil

 

TASTING MENU

4 retter: 648 kr. / 5 retter: 748kr. / 6 retter: 798 kr. / 7 retter: 848 kr.

A la carte: Forretter: 198 kr. Hovedret: 298 kr. Dessert/ost: 168 kr.

 

LEV LIVET PAKKE

Champagne Veuve Clicquot Vintage 2008 til velkomst.

Tasting/Vegetar menu med tilhørende vinmenu

Nespresso gourmet kaffe/ Nigiro the med konditorens hjemmelavet sødt.

 

4 retter: 1298,- / 5 retter: 1498,- / 6 retter: 1698,- / 7 retter: 1898,-

Tillæg for opgradering til deluxe vinmenu,

(Minimum 4 kuverter samme retter til alle 400,- + 100 kr. pr. ekstra ret ud over 4.)

 

SIGNATUR-RETTER

 

HUMMERSALAT: Salat af 1/2 friskkogt hummer rørt ved bordet, hjemmelavet tomatpuré, basilikumpure, avokado, jordbær, bagt tomat, syltet fennikel mayonnaise, urter og små salater serveret med toast. 398 kr.

 

KROENS HJEMMERØGEDE LAKS: Trancheret ved bordet og serveret med sauterede grønne asparges med dild samt sennepsdressing og toast. 198 kr.

 

PLATEAU FRUITS DE MER: Hummer- og skaldyrsfad med frisk ½ hummer, 6 jomfruhummer bagt med basilikum, 2 friske østers på is, 2 grillet frisk kammusling, 2 krabbeklør og hvidvinsdampet blåmusling, pil selv rejer, Serveret med citron, rørt crème fraiche, basilikum-mayonnaise, rødløgs-vinaigre, tomatiseret mayonnaise, toast og sprøde salater. Pr. kuvert: 698 kr. (servres kun til min. 2 kuverter).

 

POCHERET VESTKYST-PIGHVAR, fileteret ved bordet og serveret med store hvide hvide asparges, friskpillede rejer, grønne urter samt klassisk sauce hollandaise Pr. kuvert: 498 kr.

 

  30 G White Sturgeron kaviar – 498,- passer fint til 2 kuverter- som lidt ekstra lækkert til alle fiske/skaldyrs retterne ovenfor.

 

Helstegt Oksekotelet stegt med løg og timian- trancheret ved bordet – serveret med hjemmelavet bearnaise samt rødvins glace. Nye kartofler og sommer grønt.

Laves kun til minimum 2 kuverter- pris pr kuvert 398,- forvent op til 45 minutters produktionstid.

 

KONDITORENS SIGNATUR DESSERT-

Friske jordbær anrettet på bund af rabarberpuré og makron, gratineret ved bordet med sauce sabayonne og serveret med sprøde kager og vaniljeis creme. 168 kr.

 

 

VEGETAR MENU SOMMER

 

FORRET 1

 

Variation af ærter med ærtepure, grønne ærter, kompresset agurk, syltede stikkelsbær serveres med ærte juice med hyldeblomst og hybenrose, pyntes med ærteskud og skovsyre.

 

FORRET 2

 

Hvide asparges suppe serveres med stk af hvide asparges, nye kartofler, og grønne tomat pyntes med bronze fennikel og citron timian. (indeholder laktose)

 

FORRET 3

 

Perlebyg "otto" med spinat pure, serveres med grønne asparges, smør pisket rødvin reduktion, skilt med persille olie, pyntet med små urtesalat, spinat. (indeholder laktose og gluten)

 

HOVEDRET

 

Vegansk bøf på bønner, havregryn og peberfrugt, serveres med syltede rabarber, glasseret grillede majroe,friske hindbær, skovsyre og vegansk grønne peber sauce. (indeholder laktose)

 

Oste fra vogn præsenteret ved bordet

Mange oste specialiteter fra vores franske osteleverandør Phillip Olivier der på 4 generation forarbejder og forædler oste fra små producenter i Bourlogne Sur mer. Vælg selv – vi servere og præsentere men Fabiens hjemmebagte frugt og nøddebrød samt friske radiser med top

 

Sommerdessert:

For dessert : ”Sommerdrøm”Jordbær vandis med valrhona top og tørret jordbær.

 

Koldskål´s Bouche af Thise øko ymer, vanilje og øko æg- fyldt med jordbær granache- serveret med skiver af friske bær, kold jordbær suppe- hvid signatur chokolade og sommer blomster og rød skovsyre.

 

 

 

 

 

 

 

 

KOMBINER BESØG PÅ MORTENS KRO MED OPHOLD I VORES DELUXE SUITER PÅ 2 SAL

 

Opholds pakker

 

Overnatning med morgenmad                                                           2500,- for 2 personer

Opgradering til SPA suite + 1000,-

 

Gourmetophold

Champagne og appetitvækker, 5 retter årstidens tastingmenu med lækre vine,

tilpasset hver enkelt ret. Kaffe/the med 3 slags hjemmelavet sødt.

Overnatning i suite samt morgenmad serveret privat i suiten.         2498,- pr. person

                                                                                                           

Gourmet weekend med 2 overnatninger, 1 aften spisning, 1 frokost

Ankomst dagen:

Champagne og appetitvækker, 5 retter årstidens tastingmenu med lækre vine,

tilpasset hver enkelt ret. Kaffe/the med 3 slags hjemmelavet sødt.

Overnatning i suite samt morgenmad serveret privat i suiten.

Dag 2:

Mortens Lunch for 2 personer, 3 stykker smørrebrød og

1 Mortens Øl, eller 1 glas vin pr. person.

Overnatning i suite samt morgenmad serveret privat i suiten.         3545,- pr. person

 

Gourmet weekend med 2 overnatninger

Ankomst dagen:

Champagne og appetitvækker, 5 retter årstidens tastingmenu med lækre vine,

tilpasset hver enkelt ret. Kaffe/the med 3 slags hjemmelavet sødt.

Overnatning i suite samt morgenmad serveret privat i suiten.

Dag 2:

Overnatning i suite samt morgenmad serveret privat i suiten.         3298,- pr. person

                                                                                                           

Romantisk gourmet

1/1 fl. champagne Moet rose og snacks serveres i suiten ved ankomst

Private dining i suiten med

Velkomst drink * og appetizer,

5 retter årstidens tasting menu

Lækker vinmenu, med vine tilpasset hver enkelt ret.

Kaffe/the med 3 slags hjemmelavet sødt.

Ild i pejsen og romantisk musik på playlisten.

Overnatning samt Morgenmad de luxe serveret i suiten.                 3498,- pr. person

 

 

 

 

 

ULTIMATE OPHOLD MORTENS KRO SUITE.

 

1/1 fl. Champagne Dom Perignon vintage 2008 Serveres i suiten med 30 g ægte kaviar white surgeon med tilbehør.

7 retters tasting menu serveres i restauranten med champagne velkomst - samt 7 retters deluxe vinmenu afsluttende Nespresso gourmet kaffe/Nigiro luxury The med konditorens søde sager.

overnatning i suite på 2 sal over restaurant med alle moderne faciliteter- Kokkens frisklavede morgenmad serveret i suiten efter aftale mellem kl 8-10.

4198,- pr person ved minimum 2 personer i suiten.

Privat transfere til og fra lufthavn-banegård etc.

Se her