"mens Mortens Kro for femte gang i træk kunne bryste sig af seks gafler. Den evigt stabile frokost, selskabs- og gourmetrestaurant imponerer til stadighed med et niveau, der med snart 25 år på bagen er enestående for ikke bare nordjysk men dansk gastronomi." Nordjyske Januar 2020 oversigt over årets anmeldelser af restauranter i Nordjylland.

 

 

 

NORDJYSK HØSTFEST MENU 2021 fra den 14/9

 

 

FORRET 1

Tynde skiver at hjemmerøget torsk, serveret med frisk løjrom, confiteret æggeblomme af øko æg fra frugtplantager med peber og citron, syltede nye løg og beder, vild brøndkarse samt Limfjordsøsters-emulsion.

 

FORRET 2

Saltet Læsø jomfruhummer- med pure af græskar, ristede græskar kerner, pisket creme fraiche 50%-white sturgeon kaviar. serveret med jomfruhummer bouillion

 

FORRET 3

Lun tartelet med fyld  af skovens svampe toppet med konfiteret vildand fra nordjyske herregårde -syltede friske tyttebær, portvins glace med stykker af friske figner.

 

FORRET 4/HOVEDRET 1

Brødstegt slethvar filet med ”otto” af blomkål- blomkålsflager-braiseret spidskål - serveret med cremet sauce af fjordens muslinger samt sensommer blomster og urter.

 

HOVEDRET 2

Dyrekølle fra Thy National park, marineret i olivenolie og friske enebær. Cremet vildtsky sauce med peber. Kompot af hyben sensommer grønt fra haven.

 

OSTE

Aftenens udvalg af franske ostespecialiteter fra Philippe Olivier Fromagerie i Boulogne-sur-Mer, præsenteret ved bordet, mange forskellige oste serveret med oliven, syltede kirsebær i rom og hjemmebagt frugt brød.

 

TASTING DESSERT ved konditor Fabian Chevreuil

Pre: Mini magnum med hasselnødde iscreme- valrhona chokolade og ristede pistacier og guld

POM POMME- hvid chokolade æble med fyld af friske æbler, gele og markron- serveret på hyldebærgele med toffee af kondenseret mælk og mini marengs kys og signatur chokolade.   

 

Chef: Morten Nielsen

Køkkenchef: Thanh Mølgaard

Konditor: Fabien Chevreuil

 

TASTING MENU

4 retter: 648 kr. / 5 retter: 748kr. / 6 retter: 898 kr. / 7 retter: 998 kr.

A la carte: Forretter: 198 kr. Hovedret: 298 kr. Dessert/ost: 168 kr.

 

LEV LIVET PAKKE

Champagne Veuve Clicquot rose til velkomst.

Tasting/Vegetar menu med tilhørende vinmenu

Nespresso gourmet kaffe/ Nigiro the med konditorens hjemmelavet sødt.

 

4 retter: 1298,- / 5 retter: 1498,- / 6 retter: 1698,- / 7 retter: 1898,-

Tillæg for opgradering til deluxe vinmenu,

(Minimum 4 kuverter samme retter til alle 400,- + 100 kr. pr. ekstra ret ud over 4.)

 

SIGNATUR-RETTER

HUMMERSALAT:
Salat af 1/2 friskkogt hummer rørt ved bordet med avokado, bagte små tomater, dild, blåbær, æblestykker, basilikum pure, syrlig æble pure og små salater. 398 kr.

KROENS HJEMMERØGEDE LAKS: Trancheret ved bordet og serveret med spinat a la creme med dild, sød sennepssauce samt toast. 248 kr.

 

HELSTEGT OKSEKOTELET stegt med løg og timian- trancheret ved bordet – serveret med hjemmelavet bearnaise samt rødvins glace. Nye kartofler og sommer grønt. Laves kun til minimum 2 kuverter- pris pr kuvert 398,- forvent op til 45 minutters produktionstid.

GRYDESTEGT VILDAND  ½ vildand serveret med vildflødesauce, syltede friske tyttebær, waldorfsalat samt nye kartofler fra vildmosen 248,-

 

BROMBÆR TÆRTE Sprød bund med vaniljecreme, friske brombær dusch af hjemmelavet skovbrombær rom – brændt marengs serveret med hvid chokolade iscreme og brombær pure. 168,-

 

VEGETAR MENU HØSTFEST

 

FORRET 1

Confiteret æggeblomme af ØKO æg, serveres med syltede løg,

gule bede, vildt brøndkarse og små urtesalat, ristede brød krymmel,

sennep emulsion og revet saltede æggeblomme.

 

FORRET 2

Syltede græskar, serveres med græskar pure, ristede græskarkerner,

pisket creme fraiche 48%, citron kaviar, tomat bouillon pyntes

med citronmelis, kørvel og tørrede blomster.

 

FORRET 3

Lun tarteletter med svampestuvning, syltede tyttebær,

friske marines figner serveres med portvinsglace pyntet med små urter.

 

FORRET 4

Blomkål i safran/ostesauce af frisk ost og parmesan, serveres med

braiseret kål, pyntet med blomkål flager, salturt og sensommer blomster.

 

HOVEDRET

Bønnebøf af røde bønner, peberfrugt, havregryn, boghvedemel, urter

serveres med hybenkompot, sensommer grøntsager og peber skysauce.

 

OSTE

Aftenens udvalg af franske ostespecialiteter fra Philippe Olivier Fromagerie i Boulogne-sur-Mer, præsenteret ved bordet, mange forskellige oste serveret med oliven, syltede kirsebær i rom og hjemmebagt frugt brød.

 

TASTING DESSERT ved konditor Fabian Chevreuil

Pre: Mini magnum med hasselnødde iscreme- valrhona chokolade og ristede pistacier og guld

POM POMME- hvid chokolade æble med fyld af friske æbler, gele og markron- serveret på hyldebærgele med toffee af kondenseret mælk og mini marengs kys og signatur chokolade.   

 

 

 

 

 

 

KOMBINER BESØG PÅ MORTENS KRO MED OPHOLD I VORES DELUXE SUITER PÅ 2 SAL

& PENTHOUSE SPA SUITER PÅ 3 SAL.

 

Opholds pakker

 

Mortens Kro Suites befinder på 2 & 3. sal over Mortens Kro i centrum af Aalborg, adgang via elevator. i den gamle romantiske bydel med nabogaderne Hjelmerstald og Pederbakkesgade. Gåafstand til Aalborg Waterfront med Musikkens Hus og Utzon Centret, samt banegården og Aalborg Kongres & Kultur Center. Tæt på gågader, shopingcenter og byens stormagasiner Salling og Magasin

 

 

OVERNATNING I SUITE

Inkl. Lækker morgenmad serveret privat i suiten,

samt gratis Wifi. Pris for 2 personer                             2800,- pr. døgn.

Tilkøb parkering                                               200,- pr. døgn.

 

OVERNATNING PENTHOUSE SPA SUITE

Inkl. Lækker morgenmad serveret privat i suiten, privat parkering

samt gratis Wifi. Pris for 2 personer                             3800,- pr. døgn.

 

GOURMET OPHOLD I SUITE

Champagne og appetitvækker, 5 retter årstidens tastingmenu

med lækre vine, tilpasset hver enkelt ret. Kaffe/the med 3 slags

hjemmelavet sødt. Overnatning i suite samt morgenmad

serveret privat i suiten.                                               2498,- pr. person.

Tilkøb parkering                                               200,- pr. døgn.

 

GOURMET OPHOLD I SPA SUITE

Champagne og appetitvækker, 5 retter årstidens tastingmenu

med lækre vine, tilpasset hver enkelt ret. Kaffe/the med 3 slags

hjemmelavet sødt. Privat parkering. Overnatning i suite

samt morgenmad serveret privat i suiten.                     2998,- pr. person.

 

GOURMET OPHOLD MED EKSTRA OVERNATNING

Ankomstdagen:

Champagne og appetitvækker, 5 retter årstidens tastingmenu med lækre vine,

tilpasset hver enkelt ret. Kaffe/the med 3 slags hjemmelavet sødt.

Overnatning i suite samt morgenmad serveret privat i suiten.

Dag 2: Overnatning i suite samt morgenmad serveret

privat i suiten.                                                             3298,- pr. person

 

GOURMET OPHOLD I PENTHOUSE SPA SUITE MED EKSTRA OVERNATNING

Ankomst dagen:

Champagne og appetitvækker, 5 retter årstidens tastingmenu med lækre vine,

tilpasset hver enkelt ret. Kaffe/the med 3 slags hjemmelavet sødt.

Overnatning i suite samt morgenmad serveret privat i suiten.

Dag 2: Overnatning i suite samt morgenmad serveret privat i suiten.    

Privat parkering                                                         3798,- pr. person

 

GOURMETOPHOLD I SUITE med 2 overnatninger, 1 aften spisning, 1 frokost

Ankomst dagen:

Champagne og appetitvækker, 5 retter årstidens tastingmenu med lækre vine,

tilpasset hver enkelt ret. Kaffe/the med 3 slags hjemmelavet sødt.

Overnatning i suite samt morgenmad serveret privat i suiten.

Dag 2:

Mortens Lunch for 2 personer, 3 stykker smørrebrød og

1 Mortens Øl, eller 1 glas vin pr. person. Overnatning i suite samt

morgenmad serveret privat i suiten.                             3545,- pr. person

 

GOURMET OPHOLD I PENTHOUSE SPA SUITE med 2 overnatninger,

1 aften spisning, 1 frokost.

Ankomst dagen:

Champagne og appetitvækker, 5 retter årstidens tastingmenu med lækre vine,

tilpasset hver enkelt ret. Kaffe/the med 3 slags hjemmelavet sødt.

Overnatning i suite samt morgenmad serveret privat i suiten.

Dag 2:

Mortens Lunch for 2 personer, 3 stykker smørrebrød og1 Mortens Øl,

eller 1 glas vin pr. person. Overnatning i suite samt morgenmad

serveret privat i suiten. Privat parkering.                       4045,- pr. person

                                                                                                   

ROMANTISK OPHOLD I SUITE

1/1 fl. champagne Moet rose og snacks serveres i suiten ved ankomst

Velkomst drink og appetizer,

5 retter årstidens tasting menu

Lækker vinmenu, med vine tilpasset hver enkelt ret.

Kaffe/the med 3 slags hjemmelavet sødt.

Ild i pejsen og romantisk musik på playlisten

Privat transfere fra Lufthavn/banegård i Mercedes GLC.

Overnatning samt Morgenmad de luxe serveret i suiten. 3598,- pr. person

 

ROMANTISK OPHOLD I SPA SUITE

1/1 fl. champagne Moet rose og snacks serveres i suiten ved ankomst

Velkomst drink og appetizer,

5 retter årstidens tasting menu

Lækker vinmenu, med vine tilpasset hver enkelt ret.

Kaffe/the med 3 slags hjemmelavet sødt.

Ild i pejsen og romantisk musik på playlisten

Privat parkering eller privat transfere fra

Lufthavn/banegård i Mercedes GLC.

Overnatning samt Morgenmad de luxe serveret i suiten. 3998,- pr. person             

 

ULTIMATE OPHOLD I SUITE

1/1 fl. Champagne Dom Perignon vintage 2010 Serveres i suiten med 30 gram

ægte kaviar white sturgeon med tilbehør.

7 retter tasting menu serveres i restauranten med champagne velkomst samt 7 retters deluxe vinmenu afsluttende Nespresso gourmet kaffe/Nigiro luxury The med konditorens søde sager.

Overnatning i suite alle moderne faciliteter. Kokkens frisklavede morgenmad serveret i suiten efter aftale mellem kl 8-10.

4598,- pr. person

 

ULTIMATE OPHOLD I SPA SUITE

1/1 fl. Champagne Dom Perignon vintage 2010 Serveres i suiten med 30 gram

ægte kaviar white sturgeon med tilbehør. 7 retter tasting menu serveres i restauranten med champagne velkomst samt 7 retters deluxe vinmenu

afsluttende Nespresso gourmet kaffe/Nigiro luxury The med konditorens

søde sager. Overnatning i spa suite med alle moderne faciliteter.

Kokkens frisklavede morgenmad serveret i suiten efter aftale mellem

Kl. 8-10. Privat parkering eller privat transfer fra

Lufthavn/banegård i Mercedes GLC.                             4998,- pr. person

 

 

 

 

 

 

Se her